L’Ajuntament d’Esplugues i Càritas col·laboren per assessorar les famílies en risc de perdre l’habitatge. L’Oficina Local d’Habitatge incorpora un punt d’informació del Servei de Mediació amb entitats financeres i propietaris de pisos de lloguer de l’entitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir va entrar en funcionament el nou Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari, que es presta des de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament d’Esplugues.

La setmana passada, l’Ajuntament d’Esplugues i Càritas Diocesana de Barcelona van signar un conveni de col·laboració en virtut del qual aquest nou servei municipal funcionarà com a punt d’informació del Servei de Mediació en Habitatge de Càritas. L’objectiu d’aquest treball conjunt és, segons es concreta en el conveni, “desenvolupar programes de mediació entre les famílies que tenen problemes greus de pagament dels prèstecs hipotecaris de llur habitatge i les entitats financeres”. Així mateix, també es podrà intervenir en els casos d’impagament del lloguer.

Càritas Diocesana de Barcelona derivarà al Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari, les consultes formulades per famílies i persones residents a Esplugues. Igualment, s’hi gestionaran els casos remesos pels serveis socials municipals i l’Oficina Local d’Habitatge.

El nou servei està atès per dues persones voluntàries expertes en la matèria, que estudiaran els casos que arribin a l’oficina i elaboraran les propostes pertinents, que es traslladaran al Servei de Mediació en Habitatge perquè, des de Càritas, les validin i puguin intermediar davant les entitats bancàries o propietaris de pisos de lloguer. La finalitat és “trobar-ne solucions més proporcionades i justes i, així, evitar la pèrdua de l’habitatge”.

La intervenció de l’entitat s’estendrà, en els casos que es consideri necessari, a la concessió d’ajuts econòmics puntuals i a la cerca d’habitatges de substitució per a les famílies en situacions extremes.

Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari

El nou Servei per a la Gestió del Deute Hipotecari ha obert aquest dilluns 14 de gener, a l’Oficina Local d’Habitatge d’Esplugues, ubicada al carrer Àngel Guimerà, 36.

L’horari d’atenció al públic per rebre informació general sobre aquest servei és, de dilluns a divendres, de 9 a 12 hores. Per concertar una cita amb un dels assessors experts, que hi seran els divendres, cal trucar prèviament al número gratuït 900 300 082.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here