El Baix Llobregat present a la sèrie documental de TV3 sobre espais naturals catalans inclosos a la Xarxa Natura 2000

El Baix Llobregat present a la sèrie documental de TV3 sobre espais naturals catalans inclosos a la Xarxa Natura 2000

Televisió de Catalunya amb col·laboració de la Generalitat, ha editat aquesta sèrie de documental per donar a conèixer aquests espais naturals, a través de vídeos de cinc minuts de durada, fent especial incidència en els seus valors naturals i culturals i també en els usos tradicionals de l’espai

La Xarxa Natura 2000 representa la iniciativa política europea per conservar la natura més important que s’ha portat a terme fins ara. Es tracta d’un conjunt d’espais naturals escampats per tot Europa que són protegits per la Comunitat Europea i que es caracteritzen pel fet de tenir hàbitats o espècies de la fauna autòctona considerades d’interès comunitari, bé sigui pel seu interès biològic o per la seva escassetat dins el marc de la Comunitat.

A Catalunya, la proposta d’espais inclosos dins la Xarxa Natura 2000 va ser aprovada el 5 de setembre del 2006, amb la designació de noves zones d’especial protecció per als ocells (ZEPA) i nous llocs d’importància comunitària (LIC). En total, més d’un centenar d’espais naturals catalans han estat inclosos en aquesta xarxa i han ocupat, en conjunt, més d’un milió d’hectàrees d’extensió, és a dir, gairebé una tercera part del territori del país.

La sèrie pretén donar a conèixer aquest patrimoni amb clips de cinc minuts sobre alguns (potser tots més endavant) d’aquests espais, fent especial incidència en els seus valors naturals i culturals i també en els usos tradicionals de l’espai.

El Delta del Llobregat, Collserola i les Costes del Garraf, són les zones del Baix Llobregat que formen part d’aquesta sèrie de documentals de petit format. Podeu veure els vídeos seguint els enllaços.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt