La delegada del govern espanyol a Catalunya vol que Corbera posi la bandera espanyola a les seves instal·lacions municipals

La delegada del govern espanyol a Catalunya vol que Corbera posi la bandera espanyola a les seves instal·lacions municipals

Llanos de Luna vol que Corbera de Llobregat posi la bandera espanyola a instal·lacions municipals com l’escola i el pavelló esportiu. L’alcalde, Manel Ripoll, assegura que senten “sorpresa, indignació i ràbia continguda”. L’Associació Catalana de Municipis recolza al consistori baixllobregatí i lamenta l’actitud de la delegada

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Corbera, per tal que es posi la bandera espanyola a cinc instal·lacions municipals: el pavelló d’esports, la biblioteca, l’escola, el camp de futbol i la policia local.

L’alcalde, Manel Ripoll, es va mostrar sorprès pel requeriment i en declaracions ahir al programa ‘L’Observatori’ de La Xarxa, el batlle va manifestar que ara “no hi ha diners per comprar tants pals i banderes” i va afirmar que el consistori ja compleix la legalitat perquè a l’edifici consistorial oneja la bandera espanyola, juntament amb l’europea, la catalana i la local. Ripoll va manifestar que recorreran la decisió.

L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ja va atendre la petició que se’ls va fer el 2009 i de posar la bandera del municipi, la catalana, l’espanyola i l’europea a la façana del consistori, atenent la denúncia d’un veí. Ara, Ripoll creu que es tracta d’una “ofensiva del govern espanyol”. “No hi ha diners i no ens ve de gust perquè ens recorda temps passats”, va declarar el batlle corberenc.

“Quatre banderes per cada espai públic són uns seixanta pals que s’hauran de comprar, més les banderes”, va argumentar Ripoll en declaracions a La Xarxa, i va afegir que “és una mesura que està fora de lloc tal com estan les coses”. “Els pressupostos ja els tenim tancats”, va sentenciar.

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, també ha mostrat la seva indignació pel recurs fet per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, contra l’Ajuntament de Corbera.

L’ACM dóna ple suport a l’alcalde Manel Ripoll i posa a la disposició de tots els ajuntaments associats l’assessorament jurídic de l’ACM. Lamenta l’actitud de la delegada del Govern “de fer gastar els diners no pas amb coses prioritàries, sinó amb problemes propis d’altres èpoques.”

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, també s’ha posat en contacte aquest dijous amb l’alcalde de Corbera de Llobregat per donar-li tot el suport de la Generalitat.

Homs ha considerat un “disbarat” l’ofensiva de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, per col·locar la bandera espanyola en diferents edificis municipals. “Plantejar els coses en el segle XXI d’aquesta manera com si fos una altra època és un disbarat”, ha dit Homs.

 

Foto titular: Extreta de la pàgina web de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat

 

Comentaris (1)

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt