Seixanta persones es concentren al ple municipal contra la “imposició espanyola”

Per Marc Miras, Corbera de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l ple de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat va acordar ahir no acceptar el requeriment del Govern espanyol de posar banderes espanyoles a les escoles municipals, al pavelló d’esports, a la biblioteca i a les dependències de la policia local.

Ho va fer mitjançant una moció impulsada per l’equip de govern municipal, en què exposava la falta de pressupost per dur a terme la sol•licitud de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna,  i on també explicava que a la façana de l’Ajuntament ja hi ha situades les quatre banderes oficials (la local, la catalana, l’espanyola i l’europea) “per imperatiu legal”.

La moció es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern composat per CIU i PSC-GIU (que formen coalició), i els d’ICV i el COIC, a l’oposició. En contra hi va votar el PP i també ERC. Aquests darrers van explicar que el seu vot desfavorable es devia a que ells creuen que “no hi ha de figurar cap bandera espanyola a Corbera”.

Mobilització ciutadana

Gent concentrada davant l’Ajuntament de Corbera. Foto: Joan Vallcorba

La polèmica sobre la col•locació de les banderes espanyoles al municipi ha generat controvèrsia a la població. Després de la concentració de rebuig a la “imposició espanyola” convocada dissabte davant l’Ajuntament es convoqués una nova concentració al ple municipal. A aquesta segona mobilització hi van assistir prop d’una seixantena de persones, que van optar per entrar a la sala de plens quan va començar a ploure.

La sala va quedar plena de gent amb estelades, i s’hi va desplegar una pancarta on s’hi podia llegir “No a la imposició espanyola” i hi figurava el hashtag que s’ha fet servir a les xarxes socials #CorberaSenseEstanquera.

En acabat el ple municipal, alguns dels ciutadans que s’hi havien quedat van instar a l’alcalde a que retirés la bandera espanyola de la façana de l’Ajuntament i de la sala de plens. Manel Ripoll els va respondre que tot i que no li ve “gens de gust tenir la bandera allà” la té perquè així ho estableix la legislació vigent.

Els municipis de l’AMI aprovaran una moció perquè l’Estat posi fi a “la guerra de les banderes”

Els municipis adherits a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) aprovaran una moció per demanar que la delegació del govern espanyol posi fi a “la guerra de les banderes”.

Ho ha acordat la comissió directiva de l’AMI davant els requeriments que obliguen els ajuntaments a fer onejar la bandera espanyola.

El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha demanat a la delegada Maria Llanos de Luna que aturi aquesta “ofensiva” perquè “està en perill la cohesió social dels pobles”. L’AMI, d’altra banda, ha acordat una declaració conjunta de tots els pobles en suport de la Declaració de Sobirania del Parlament.

 

Foto titular: Propietat de Joan Vallcorba

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here