La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha admès els castellers de Begues i de Sant Vicenç dels Horts com a colles en formació i manté contactes amb les que s’estan formant a Gavà i Viladecans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha aprovat aquesta setmana l’adminissió de les noves colles de Begues i Sant Vicenç dels Horts com a colles en formació, segons el protocol que regeix aquesta nova figura des de finals de l’any passat.

Així, aquestes dues colles del Baix Llobregat gaudiran de les cobertures proporcionades per la CCCC durant el seu primer any de vida, mentre han d’anar complint amb tota una sèrie de requisits abans del seu ingrés definitiu com a membres de ple dret a la Coordinadora.

La colla castellera de Begues, Els Encantats, és una iniciativa de dos veïns de la localitat, en Josep Lluís i en Vicenç, que el passat mes de maig van fer una convocatòria oberta a tothom qui tingués interès en el món casteller a Begues, a la qual van assistir un centenar de persones amb il·lusió i ganes de fer castells. Donat que no disposaven de local per assajar van començar a fer-ho al davant de l’església, fet que va comportar que més persones els coneguessin i decidissin formar part de la colla.

“A Begues no hi ha tradició castellera i comencem des de zero, però no ens hem rendit i hem cercat suport en colles properes, com la de Castelldefels, amb la qual ens ajudem mútuament, ells ens donen suport tècnic i nosaltres aportem gent per les seves actuacions”, afirmen Els Encantats.

Els Carallots de Sant Vicenç dels Horts van començar a assajar el mes de novembre i van aconseguir en només cinc assajos aixecar el seu primer pilar de 4 poc abans d’acabar l’any. Ara encaren el 2013 amb molta empenta i il·lusió i amb intenció de convertir-se en un referent casteller a la comarca.

“Som nous fent castells, és cert, però no ho som  generant cultura popular i fent poble. Som de “SANT VI” un sentiment que es porta dins”, afirmen Els Carallots.

A més de les colles en formació a Begues i Sant Vicenç dels Horts, també s’estan impulsant noves colles castelleres a Gavà i Viladecans, amb els quals la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ja està establint contactes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here