L’Ajuntament, les entitats, els centres educatius i les biblioteques de la ciutat han preparat diferents actes per commemorar aquest dia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]questa setmana, el dimecres 30, se celebra el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau i amb aquest motiu s’han organitzat diferents activitats de sensibilització a Cornellà de Llobregat, coordinades per l’Ajuntament de la ciutat, veïns i veïnes, ONG, escoles i la xarxa de biblioteques.

S’han programat dues exposicions: una, del 21 de gener al 6 de febrer, al Parc Esportiu Llobregat, amb el títol “Basada en fets reals”, i una altra, a la Biblioteca Central, durant el mes de febrer amb el títol “Vinyetes palestines”.

“Basada en fets reals” pretén donar informació sobre la situació dels nens i nenes que viuen en un context de conflicte armat i visualitzar les seves històries personals, donant veu als seus testimonis. A més, vol mostrar la realitat complexa que viuen aquests infants que són utilitzats per grups armats perquè siguin cuiners, missatgers, espies, esclaves sexuals, o que ho han perdut tot i es troben en camps de refugiats.

“Vinyetes palestines” és un projecte d’Acció Contra la Fam que dóna veu a adults i joves per explicar la seva quotidianitat i les dificultats amb les que es troben per culpa de les barreres imposades a les seves comunitats. Fruit del taller s’han creat tres recursos lligats a la branca professional de cadascuna de les persones dinamitzadores del taller: un còmic, un documental i una exposició fotogràfica.

Els centres educatius de Cornellà també participaran en els actes de celebració del Dia Mundial de la No-Violència i la Pau participant a “Quilòmetres per la Pau”, una carrera per a recaptar diners que aniran destinats a Save the Children. A més, el 13 de febrer a la tarda, la Biblioteca Marta Mata acollirà l’hora del conte per la pau, a càrrec d’Anna Casals, i el 2 de març se celebrarà una Gimcana per la Pau al parc de Can Mercader.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here