Telemadrid i Canal 9 són, de moment, les dues televisions afectades per aquests expedients de regulació. Ahir, CCOO de Televisió de Catalunya denunciava també, la intenció de retallar sous per part de la Direcció de la televisió pública catalana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Comitè d’Empresa de TV3 va decidir al seu plenari del 24 de gener, sumar-se a la convocatòria de la concentració de delegats de tot l’Estat el 7 de febrer, la Puerta del Sol de Madrid, en defensa de les radiotelevisions públiques i contra els ERO i els acomiadaments a Telemadrid i Canal 9. La proposta de les seccions sindicals de CCOO i CGT es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa Canal 9, l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de la televisió valenciana preveu acomiadar unes 1.295 persones, un 76% del total. La plantilla ha realitzat diverses mobilitzacions, vagues i accions directes; entre elles va destacar l’ocupació en directe de l’Informatiu de Canal 9, al juliol de 2012, on els treballadors van aconseguir llegir un comunicat a l’audiència en què van dir que continuarien lluitant per una RTVV “pública en valencià i de qualitat, per a tots els valencians i de tots els valencians”.

En el cas de Telemadrid, des de la direcció de la televisió va quantificar-se l’impacte de l’ERO en uns 600 llocs de treball, segons fonts sindicals. De confirmar-se aquesta xifra, es reduïria més de la meitat de la plantilla de Telemadrid,  en la que en l’actualitat hi treballen més de 1.175 persones.

Retallades de sous a la televisió pública catalana?

CCOO de Televisió de Catalunya va denunciar en un escrit ahir al séu bloc, que la Direcció ha posat sobre la taula una Modificació substancial de condicions de treball, aprofitant la Reforma Laboral del PP i en particular la reforma de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors.

En essència l’article diu que si l’empresa demostra que està en una situació econòmica prou difícil pot canviar les condicions laborals, incloent-hi els salaris, després d’un període de consulta de 15 dies, amb l’acord o sense dels representants sindicals. Divendres passat va expirar aquest termini, sense acord.

La Direcció va dir que calia, en primera instància, retallar-li el sou a 91 persones, que segons CCOO s’han escollit amb criteris aleatoris i que tenen ingressos salarials molt diversos, no essent, en la seva majoria, els principals beneficiaris d’una política salarial individualitzada.

Ara, el CCOO tem que s’obri pas a noves mesures unilaterals que podrien afectar a més treballadors, o a tots, amb rebaixes generals de les condicions de treball i els salaris.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here