TV10 suspèn temporalment les seves emissions a causa de la crisi. La trajectòria de la televisió de Sant Esteve va iniciar-se l’any 1991, i l’any 2010 es va convertir en canal comarcal. La voluntat del consistori sesrovirenc és recuperar-la al més aviat possible

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] partir d’avui 1 de febrer, TV10, la Televisió del Baix Llobregat Nord, deixa d’emetre temporalment en TDT. L’actual context econòmic ha afectat la continuïtat d’un projecte que, malgrat ser d’àmbit comarcal, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha liderat i mantingut en solitari.

L’any 2010, el nou mapa audiovisual va obligar la televisió local de Sant Esteve a convertir-se en un canal comarcal, amb cobertura a bona part de l’àrea metropolitana, i pel qual va constituir-se un consorci integrat pels municipis d’Abrera, Collbató, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. Tot i el suport d’aquests municipis en la creació del Consorci de la TDT al Baix Llobregat Nord, que va evitar la pèrdua del canal, aquest no s’ha traduït en la participació econòmica en el projecte.

Des de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires s’aposta per la recuperació de les emissions en TDT tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, l’alcalde, Enric Carbonell, ha expressat la voluntat de trobar solucions que permetin “reobrir-lo al més aviat possible”. Per al també regidor de Comunicació, aquestes solucions passen per “la incorporació al projecte dels altres set municipis que conformen el consorci o, si no és així, per cercar operadors que valorin la possibilitat de disposar d’una plataforma de difusió de la seva activitat, tenint en compte que tenim una audiència potencial de més d’un milió de persones”.

TV10 ha comptat amb una plantilla de fins a vuit treballadors als quals no s’ha renovat el contracte un cop ha finalitzat. La programació s’ha anat adaptant progressivament a aquesta situació, fins a l’emissió ahir del darrer informatiu setmanal.

Mentre el senyal de TDT queda suspès, els webs municipals www.sesrovires.cat i www.rtv10.net recolliran continguts audiovisuals relacionats amb l’actualitat local. Aquest nou context ha motivat també una reestructuració de la resta de mitjans de comunicació locals que passa per la potenciació de la ràdio i del butlletí municipals, així com de les xarxes socials.

Trajectòria de la TV10

Les emissions de TV10 van iniciar-se l’any 1991, convertint-se en una de les emissores locals pioneres a Catalunya i l’única del Baix Nord. S’ha caracteritzat per ser una televisió de proximitat al servei del poble, un mitjà d’informació i de difusió de la cultura i la història locals, que ha contribuït, per exemple, a la recuperació de la memòria històrica del municipi de Sant Esteve.

Durant aquests 22 anys, TV10 s’han anat professionalitzant cada cop més, oferint continguts i programes de qualitat, pels quals s’ha reconegut amb diversos guardons la bona tasca de l’equip de joves professionals d’aquest mitjà. Aquesta trajectòria ascendent és un estímul per recuperar el més aviat possible les emissions de TV10.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here