Es tracta d’una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum, dirigida tant a adolescents i joves com a famílies i professionals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]F[/dropcap]ins al 18 de febrer es pot visitar al Casal de Joves l’exposició Controles?, una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona que versa sobre la prevenció de les conductes de risc de les drogodependències. Es tracta d’una eina educativa adaptada a les circumstàncies actuals de consum i posant l’accent en els adolescents, joves i les seves famílies.

L’objectiu de l’exposició és proporcionar informació sobre drogues i treballar factors de protecció per prevernir-ne el consum i les conductes de risc, així com promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida i reflexionant sobre l’estil educatiu de les famílies envers a la prevenció del consum de drogues per part dels seus fills i filles.

L’exposició s’estructura al voltant de quatre elements: una exposició per a tots els públics amb plafons explicatius centrats en tres drogues (tabac, alcohol i cànnabis), informació sobre les drogues en general i sobre la seva fectació al cervell de les persones; plafons informatius específics per a diferents col·lectius (adolescents de 12 a 15 anys, joves de 16 anys i més, i pares i mares), jocs interactius a través d’un dispositiu iPad, i una pantalla tàctil fixa amb contiguts específics per als pares, mares i professionals que treballen amb adolescents i joves.

En el període que es podrà visitar l’exposició també s’han programat visites guiades per a l’alumnat d’ESO del municipi, així com per a col·lectius específics com monitors de lleure de joves, persones adultes, etc. Les entitats o col·lectius que vulguin participar en una visita guiada poden adreçar-se a l’Ajuntament de Sant Just Desvern per concertar horaris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here