El film, emmarcat en el projecte “El Documental del mes”, es podrà veure durant aquest mes a Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Devern

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a nova proposta d'”El Documental del Mes” és una història d’amor de Corea del Sud titulada “El planeta dels cargols”, un film ple de sensibilitat que descobreix el món a través del tacte del seu protagonista que és sord i cec.

“El meu nom és Young-Chan i sóc sord i cec. Per sort, no vaig néixer així. Vaig aprendre a parlar i puc recordar allò que vaig veure abans de perdre la visió i l’oïda. Em nego a conformar-me amb el que se m’ha atorgat a la vida. Considero que tinc molts potencials que encara no he descobert. El meu somni és escriure un llibre que no s’ha escrit mai abans: Una enciclopèdia dels cargols – el món a través de la visió d’un home sordcec.”

Aquesta és la història d'”El planeta dels cargols”, un documental sobre l’amor, l’empatia i la solitud. Moments quotidians, des de canviar una bombeta fins a sentir la pluja, es transformen en autèntiques aventures “sensibles”. Les imatges del documental van acompanyades de la poètica veu en off de Young-Chan, que reflexiona sobre la seva existència, sense vista ni oïda. Se sent com un astronauta, però això no vol dir que no sigui capaç de sentir la bellesa del món.

EL director de la pel·lícula, Seung-Jun Yi, va filmar a la parella protagonista durant més de dos anys i va anar guanyant-se la seva confiança durant tot el procés. El director va quedar fascinat des del primer moment per com s’organitzaven el dia a dia i la seva relació va esdevenir una amistat.

“El protagonista del film m’acostumava a dir que allò que jo veia podia no ser el que veia. Veure allò que no es veu és el paper important d’un documental; i hi ha molts directors de documentals en aquest món que estem  intentant veure per la càmera allò que no es veu. (…) Crec que cada director és un activista i les seves armes són les imatges visuals”, afirma Seung-Jun Yi, director del film.

Seung-Jun Yi és un dels directors de documental emergents de Corea del Sud. Des de 1999 ha fet més d’una dotzena de documentals per a diferents canals de la televisió coreana i el seu documental Like wild flower – Two women’s story (2007) va ser guardonat per l’associació de productors i directors del seu país. Dins la seva filmografia també destaca el seu primer llargmetratge documental Children of God (2008), sobre nens i nenes que viuen en un crematori al Nepal, projectat al Festival Hotdocs de Toronto l’any 2009.

El Documental del Mes al Baix Llobregat

“El planeta dels cargols” es podrà veure al Citilab de Cornellà de Llobregat el dijous 7 de febrer a les 19.00 hores; al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat el dissabte 9 de febrer i el diumenge 10 de febrer a les 19.30 hores; a l’Ateneu de Sant Just Desvern el dilluns 18 de febrer a les 20.30 hores; i a la Joventut Catòlica de Molins de Rei el 22 de febrer a les 22 hores.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here