Aquest cap de setmana es portarà a terme un itinerari guiat que permetrà als participants conèixer la història geològica de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]R[/dropcap]epassar la història geològica de Catalunya a través de l’observació de diversos afloraments és la proposta de Itineraris geològics, una iniciativa de tres geòlegs, Marc Tudela, Albert Martínez i Roberto Espinosa, per divulgar i ensenyar la geologia a tothom qui tingui interès.

Així, aquest dissabte 9 de febrer a les 9.30 hores, sortirà de l’Ermita de Brugers, a Gavà, un itinerari que permetrà als participants descobrir la gran varietat geològica de la comarca.

El Baix Llobregat és una zona de gran activitat tectònica que ha enregistrat a les seves roques gairebé tota la història geològica de Catalunya des de fa més de 400 milions d’anys. La tectònica i l’erosió han fet que avui sigui possible veure i tocar roques de les tres últimes eres geològiques (paleozoic, mesozoic i cenozoic) sense quasi necessitat de desplaçar-se.

L’itinerari guiat, de caràcter lúdic i a càrrec de Roberto Espinosa, repassarà les principals eres i esdeveniments pels quals ha passat la comarca a través de diferents parades en punts claus d’observació que ajudaran a entendre i reconstruir l’evolució general de la muntanya tot observant roques sedimentàries, plecs, falles i fòssils.

Per participar cal enviar un correu electrònic a info@itinerarisgeologics.com o bé trucar per telèfon al 650.649.599.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here