El recorregut de la manifestació s’ha iniciat a la porta de l’empresa, i ha finalitzat a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, on la plantilla ha estat rebuda per l’alcalde de la localitat. Hi han participat més de 200 persones

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el seu sisè dia de vaga, la plantilla d’Stora Enso s’ha manifestat des de les portes de l’empresa, fins l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, on els ha rebut l’alcalde de la localitat, Enric LLorca (PSC). Llorca ha donat el séu suport a la “reivindicació de diàleg de la plantilla”.

Segons fonts sindicals, la direcció de la planta pretén rebaixar el sou dels treballadors un 15% argumentant raons econòmiques i ha assegurat que aquesta reducció salarial és irrecuperable sigui quina sigui l’evolució del mercat.

Durant el recorregut de protesta contra aquesta mesura, que s’ha realitzat sense incidents, la plantilla ha rebut el suport de diversos representants d’ERC -entre ells el diputat al Congrés Joan Tardà-, ICV-EUiA i Democràcia 3.0

Segons el Comitè d’Empresa, sembla que per fi es podria iniciar una negociació amb la direcció, malgrat encara és tot molt poc concret. El Comitè referma la seva voluntat de diàleg i recorda que demà es tornaran a reunir a la Generalitat, per tal d’explorar totes les vies de diàleg.

L’Ajuntament de Sant Andreu ha cedit la sala de plens del consistori, per tal que la plantilla s’hi pugui reunir en assemblea, com ja va oferir també en el séu moment, a l’empresa CELSA. El Comitè d’Empresa d’Stora Enso ha destacat aquesta col·laboració del consistori baixllobregatí, que han valorat molt positivament.

Sant Andreu va aprovar per unanimitat una moció de recolzament a la plantilla d’Stora Enso, a petició d’ERC. Sembla que ara, d’altres ajuntaments del Baix Llobregat com Martorell i Sant Vicenç dels Horts, municipis on viuen molts treballadors de la plantilla de més de 250 persones de l’empresa paperera, la podrien presentar als propers plens.

El proper 12 de febrer, l’empresa finlandesa rebrà la visita de membres de la direcció del país d’orígen. El Comitè d’Empresa, amb el recolzament de l’Ajuntament de Sant Andreu, estudia la possiblitat d’ubicar diverses pancartes a la població per tal de denunciar la seva situació, i que siguin visibles per la comitiva finlandesa, per tal que es visibilitzi el recolzament de tota la localitat a la plantilla d’Stora Enso.

Stora Enso es dedica a la fabricació de paper i productes de cel·lulosa i té la seva planta en el terme municipal de Castellbisbal (Vallès Occidental) encara que el nucli de població més pròxim és Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here