Aquesta festa és una recreació teatral al carrer d’escenes de la vida quotidiana de la Colònia d’ara fa cent anys. Aquesta recreació és tractada amb un context festiu i se situa al marc incomparable de l’arquitectura modernista de la colònia baixllobregatina. Es celebra a mitjans d’octubre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s tracta d’un viatje a l’any 1900, que es pot gaudir acompanyat de les figures de la família Güell i d’Antoni Gaudí. A través d’un recorregut teatralitzat es reviuen els orígens de la colònia Güell: la vida a la fàbrica i la vida quotidiana de l’època en una colònia industrial.

Durant tot un cap de setmana, aquest esdeveniment inclou un ampli programa festiu i cultural: representació de la posada de la primera pedra de la l’església (cripta de Gaudí), un cicle de conferències, un cicle de cinema, una mostra de ceràmica modernista i una mostra d’artesania, entre altres activitats.

És una de les recreacions històriques més sorprenents de les que se celebren al nostre país, tant per la temàtica i l’entorn arquitectònic com per la qualitat dels vestuaris i les peces teatrals que s’hi representen.

Imatge del mercat de la Festa Modernista de la Colònia Güell

Una excel·lent oportunitat per conèixer la vida quotidiana a la Colònia d’ara fa cent anys. S’hi pot descobrir com era el convent de les monges i la llar d’infants, brindar amb Eusebi Güell, passejar per la fira d’artesania i veure les representacions teatrals que es fan al carrer, fins i tot s’hi pot prendre xocolata tot assistint al bateig dels fills d’un encarregat de l’antiga fàbrica. Tot en un entorn únic com és la Colònia Güell, antiga seu industrial, coneguda per l’empremta que hi va deixar el gran arquitecte Antoni Gaudí.

Durant la Festa, i en els caps de setmana posteriors, hi ha exposicions de caràcter històric o cultural en general i, al llarg de l’any, l’Associació La Colònia Modernista programa altres activitats que també trobareu anunciades a http://www.coloniamodernista.cat

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here