A finals del mes de gener, l’atur registrat al Baix Llobregat ha augmentat en 1.317 persones situant-se en 72.713 persones aturades

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’Informe Mensual d’Atur registrat al Baix Llobregat que publica l’Observatori Comarcal, l’atur creix respecte el mes anterior en 1.317 ( +1,8%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat  del  17,1%,  superant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità (ATM) i la del conjunt de Catalunya.

L’increment d’aquest mes en termes percentuals ha estat similar al que s’ha donat a l’ATM i inferior a l’augment del conjunt de l’àmbit català. En termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines  supera en  4.448 persones la dada del mateix mes de l’any passat.

L’increment  de l’atur del mes  de gener s’ha donat  tant entre els homes com entre les dones. Entre els homes ha pujat en 767 aturats i entre les dones en 550. Les dones continuen tenint  una taxa d’atur registrat  superior a la masculina (18,5% davant el 15,8%).

Per edats, l’atur augmenta en tots els col·lectius però en termes proporcionals augmenta més entre les persones joves (que, d’altra banda,  també és el grup que més havia baixat l’atur en els mesos de novembre i desembre).

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur  puja entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector del comerç al detall, administració pública, serveis de menjar i begudes i activitats administratives d’oficina. El grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior també puja.

Les localitats amb més atur registrat són Sant Vicenç dels Horts (20,9%), Martorell (19,8%) i Sant Boi (19,6%). Per contra, les localitats amb menys persones aturades són Sant Just Desvern (10,2%) i Begues (10,8%)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here