Des del 2005, les administracions locals, la Diputació de Barcelona i la IMSERSO es repartien el cost d’aquest servei. El Ple de l’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ha aprovat una moció on es reclama a l’Estat que mantingui el confinançament de la Teleassistència

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Ple ha aprovat aquesta moció, després que la Direcció general de la IMSERSO comuniqués oficialment que a partir d’enguany no faria front de la part que assumia des de l’any 2005. El servei de Teleassistència es finançava fins al 2012 a tres bandes: els ajuntaments assumien el 42% del cost, la Diputació de Barcelona el 29,69% i la IMSERSO, el 28,38%.

Amb la retirada de la IMSERSO del programa de Teleassitència domiciliària, s’incrementa el cost per a les administracions locals (que passen a assumir el 53%) i provincial.

Castellví de Rosanes compta actualment amb 33 usuaris i usuàries del servei de Teleassistència i el cost assumit pel consistori l’any 2012 va ser d’uns 3.000 euros. La moció, a proposta del grup municipal d’Incas-PM, va ser aprovada per unanimitat.

El text destaca la importància d’aquesta “prestació essencial” per a les persones dependents, que permet que aquestes “puguin conservar la seva autonomia personal, vivint a les seves llars i sense renunciar a les seves xarxes familiars i socials, mitjançant un dispositiu d’alarma que s’activa en cas d’emergència o necessitat”.

La retirada de la IMSERSO del projecte suposa que administracions locals i Diputació hagin d’assumir la part que fins ara pagava el Govern de l’Estat, fet que “dificultarà, encara més, l’equilibri pressupostari de les arques municipals”.

La moció fa notar, a més, que “les administracions locals no poden continuar assumint un increment en la prestació de serveis, sense que aquesta vagi acompanyada de finançament” i considera que el model “de cooperació i confinançament” aprovat el 2005 “ha possibilitat la viabiltat del servei de teleassistència” i, “per tant, ha de tenir continuïtat en els termes i condicions” fixats en el seu moment.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here