L’Acord Social contra la Crisi de Cornellà, en el que s’emmarca aquesta inicitiva, està donant bons resultats segons l’Ajuntament, en el balanç dels séus primers sis mesos de vigència

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest Acord Social s’ha posat en marxa per reactivar l’economia local des de tres fronts: el suport als emprenedors, la formació de la ciutadania i les mesures d’acció social. Així, es promou l’obertura de nous negocis, l’especialització o el reciclatge professional que facilitin la inserció al mercat laboral i s’intenta pal·liar la situació de precarietat en la qual es troben diverses famílies del municipi.

S’ha fet un balanç positiu dels sis primers mesos de vigència de l’Acord. Es destaca la creació del Mapa de Capacitació i els cursos de formació del Centre d’Empreses. A més, es ressalta la posada en marxa de l’Oficina de Mediació Hipotecària i de la Botiga Solidària, a més de la materialització dels plans locals d’ocupació, finançats per l’Ajuntament.

Oficina de Mediació Hipotecària

S’ha engegat una Oficina de Mediació Hipotecària, que busca fórmules per evitar que les famílies que no poden fer front al pagament de la hipoteca perdin la seva llar.

Està en funcionament des del mes de juliol i en aquests sis mesos ha aconseguit paral·litzar 16 desnonaments, té en marxa 80 expedients, ha intervingut en 24 ocasions amb les entitats bancàries i té en procés 183 expedients de productes tòxics.

L’Oficina de Mediació Hipotecària està situada a la seu de l’Oficina de l’Habitatge de Cornellà (al carrer Albert Einstein, 47-49) on s’unifiquen tots els serveis d’habitatge oferts per l’Ajuntament de Cornellà a la ciutat, propis i aliens. Està gestionada per la FAVCO, gràcies a un conveni signat amb l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here