L’Ajuntament d’Olesa s’ha mostrat contrari a l’anunci de la reforma de la Llei d’estrangeria i ha acordat instar el Govern de l’Estat a que no adopti la mesura que estan estudiant, per donar el permisos de residència basant-se tan sols en el criteri de la compra d’habitatges de més de 160.000 euros

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa decisió del Ple de l’Ajuntament s’ha pres arran de les declaracions del secretari d’estat de Comerç, Jaime Garcia-Legaz, en les quals va anunciar que el govern del PP estava estudiant canviar la Llei d’Estrangeria i incloure-hi la possibilitat d’atorgar el permís de residència a les persones estrangeres que adquireixin un habitatge a Espanya per un import superior als 160.000 euros. Una mesura que segons el secretari d’estat, va especialment adreçada al públic rus i xinès.

Segons la moció, però, aprovada al Ple de l’ajuntament, aquesta mesura l’únic que persegueix és reduir l’estoc d’habitatges buits que existeixen a Espanya, amb la qual cosa, diu el text, “els únics beneficiaris serien els bancs i els grans promotors immobiliaris”.

Per això els partits que donen suport a la moció consideren que, donada l’actual situació, aquesta mesura també és “altament immoral, ja que crearia una relació directa entre la capacitat econòmica de comprar una vivenda i l’obtenció d’un permís de residència”. També resulta xocant, diu la moció, “que es relacioni la possibilitat de la compra d’un immoble amb l’atorgament d’un permís de residència, sense atendre a altres qüestions com poguessin ser possibles estratègies de blanqueig de diners o abús de posició d’un tema tan sensible per a la població en general com és el de la vivenda”.

El Ple de l’Ajuntament també considera que s’intenta vendre a l’opinió pública aquesta mesura com una font d’ingressos econòmics per a les arques de l’Estat, quan la realitat és “la contrària”, i és que el PP en el tema d’immigració utilitza a les persones immigrants des d’un punt de vista econòmic, “oblidant-se dels factors socials i humans”.

A aquesta acció hi van donar suport els grups municipals del Bloc Olesà, PSC, PxC, Entesa dels Olesa i ERC; CiU es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here