L’endarreriment en l’execució de l’obra perjudicaria greument l’economia catalana, així com el desenvolupament d’infraestructures clau com la Fira de Barcelona, l’Aeroport del Prat o el port

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]avant les declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, d’endarrerir tres anys la posada en funcionament de la L9 del metro entre l’estació de Collblanc i l’aeroport, AEBALL, l’associació que representa a les empreses de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, demana a la Generalitat que compleixi els seus compromisos, i més tractant-se de decisions d’importància estratègica pel desenvolupament econòmic del país.

Segons AEBALL la nova infraestructura és bàsica per l’economia catalana, doncs connectarà Barcelona, la Fira, el port i l’aeroport, i ja ha vingut patint diversos retards injustificats, fins que l’anterior conseller, Lluís Recoder, es va comprometre a que el tram estigués funcionant el proper any, el 2014.

El retard anunciat seria un greu obstacle per la sortida de la crisi, i dificultaria les inversions a un dels territoris amb més activitat econòmica de Catalunya, així com el desenvolupament d’infraestructures estratègiques com la Fira de Barcelona, el port o l’aeroport del Prat.

L’AEBALL demana al conseller Vila que prioritzi les seves línies d’actuació tenint en compte la seva repercussió econòmica i social, i que sigui conscient de les greus conseqüències que tindria l’endarreriment anunciat als mitjans.

El Prat també lamenta el retard de 2 anys en la posada en marxa de la L9

El nou retard en la línia 9 de metro, anunciat pel conseller de territori i sostenibilitat, Santi Vila, en una entrevista a El Periódico, ha provocat d’altres crítiques.

Al Prat els portaveus de les dues formacions al govern lamenten que es posposi de nou la data per l’entrada en funcionament del metro fins al 2016. Per contra, el portaveu de CiU al Prat diu que donada la situació econòmica no és estrany l’anunci i admet que potser s’havien planificat masses parades.

En la mateixa línia crítica s’han pronunciat la Cambra de Comerç i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here