El passat divendres dia 8 de febrer a les 19 hores, es va fer la presentació de la Plataforma Cívica de Martorell a l’Auditori Joan Cererols, amb la presencia de més de 300 persones de públic i la participació de la Gna. Teresa Forcades

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]V[/dropcap]a ser un èxit de convocatòria, ja que segons la Plataforma no es recorda l’Auditori ple de gom a gom.

En primer lloc el portaveu de la Plataforma, en Jordi Prats, va fer un resum de la creació, dels actes organitzats fins ara i finalment es van fer públiques les adhesions a la Plataforma a dia d’avui: AMPES d’escoles i de Llars d’Infants de Martorell, Seccions Sindicals, Escoles de Martorell, Partits politics (ICV, ERC, CUP, PSC i EUIA) i més d’un centenar de persones.

Desprès de la presentació de la Plataforma, la Gna. Teresa Forcades va fer la ponència: “Capitalisme, ètica i moviments socials”. Entre altres coses va parlar “sobre una mà invisible” que permet que els més poderosos tinguin privilegis que la ciutadania no té, i va reflexionar sobre la mobilització social com a via per canviar les coses, posant com a exemple la tasca que està fent la Plataforma a Martorell. Forcades també va exposar que cal un canvi on s’hi ha d’implicar tothom, un canvi per sortir del sistema capitalista, per millorar la societat.

En el torn obert de paraula es van fer aportacions molt interessants i diverses per part de persones representants d’entitats i a títol individual, com per exemple una representació dels “Iaoflautes” que estant intentant expandir aquest moviment a més poblacions i crear a Martorell els “Iaoflautes del Baix Llobregat Nord”.

Com a cloenda es va fer una foto de les entitats, associacions i persones que ja s’han adherit a la Plataforma. Des de la Plataforma s’aposta per continuar el camí engegat i continuar aglutinant el sentir crític i reivindicatiu de la ciutadania de Martorell, organitzant diferents activitats, com per exemple, una xerrada preparada per desprès de Setmana Santa amb la activista Esther Vivas, que parlarà sobre la Privatització de la Sanitat Pública.

Si esteu interessats en visionar el vídeo de la xerrada ho podeu fer a: https://www.youtube.com/watch?v=yEZsPCqEi3A&list=PLAqKRngqwuScgaAMXHnsPsnxJawZNbscm&index=75

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here