L’any 2013 ha estat declarat “Any del riu Llobregat”, una iniciativa d’entitats ecologistes i cíviques aplegades a la Plataforma Llobregat SOStenible a la que s’hi han sumat 16 ajuntaments de la comarca. Dimarts es va presentar a Abrera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’objectiu és fer un reconeixement al riu que vertebra el nostre territori fent que aquest any estigui dedicat a la difusió del seu coneixement, dels seus valors i oportunitats, amb un ampli ventall d’activitats divulgatives però també participatives, i amb la creació d’una comissió de seguiment.

La presentació als ajuntaments d’aquesta campanya es va fer aquest dimarts a Abrera, on es va donar el tret de sortida amb la primera reunió de treball que va comptar amb la presència d’alcaldes, regidors i tècnics de Medi Ambient dels Ajuntaments del Baix Llobregat i d’entitats com Llobregat SOStenible, SEOBirdlife, Projecte Rius, el Centre Excursionista d’Abrera i l’entitat naturalista ANDA.

A aquesta primera trobada es van exposar els objectius d’aquesta iniciativa que engega enguany però que pretén continuar més enllà per tal que el 2015 s’acompleixi la Directiva Marc de l’Aigua que obliga que els nostres rius estiguin en un bon estat ecològic.

Entre les activitats que es duran a terme, destaquen les jornades que tindran lloc el 20 i 21 de març, a Molins de Rei, amb conferències, taules de debat i exposició d’experiències amb projectes de restauració de l’estat ecològic del riu. Durant tot l’any també s’organitzaran activitats adreçades a apropar el riu a la població amb caminades i bicicletades populars, una marató ornitològica, una exposició itinerant o activitats com el “Fem Neteja”, o el “Mulla’t” que ja estan funcionant.

Totes les activitats, les mocions dels ajuntaments que donen suport a aquesta iniciativa, el manifest del Llobregat, o el mapa de l’estat ambiental del riu es poden trobar al web www.anyllobregat.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here