Agafant com a referent Cornellà, localitat de la que disposem de dades oficials, es desprèn que jutges i jutgesses de la comarca s’han sumat a la vaga contra la política del Ministeri de Justícia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s tracta de la tercera vaga de la democràcia que realitza aquest sector. A Cornellà el seguiment és força elevat i, previsiblement, només funcionarà el Jutjat de Guàrdia per garantir els serveis mínims. D’aquesta manera protesten els sectors de la judicatura i la fiscalia, contra la Reforma del Consell General del Poder Judicial del Partit Popular.

Segons els magistrats, aquestes mesures tenen la intenció de suprimir la independència del poder legislatiu, respecte el govern. Els convocants de la vaga exigeixen també la derogació de les taxes i demanen que es mantingui el pressupost públic destinat a la justícia. A més, consideren necessari l’increment de les plantilles.

A Cornellà, l’activitat als jutjats sembla tranquil·la. Segons informacions de Ràdio Cornellà, dels quatre jutges que hi ha a la ciutat només treballarà avui el Jutge de Guàrdia, qui ha de garantir els serveis mínims. Malgrat això, segons fonts del jutjat, previsiblement avui no es celebrarà cap vista a la ciutat.

Cal recordar que, a finals d’any, es va aplicar una reforma de la llei que ha suposat la supressió d’un miler de magistrats i jutges substituts; i prop de 300 fiscals. A més, des del col·lectiu de magistrats posen en dubte els indults que porta a terme el govern de l’Estat.

Tot i els canvis que el ministre Gallardón ha realitzat a la llei de taxes en aquests darrers dies, les cinc associacions convocants de la vaga consideren que són insuficients. Només l’Associació Professional de la Magistratura i l’Associació de Fiscals, de caire més conservador, no estan d’acord amb la vaga.

Un total de 267 jutges i jutgesses han secundat la vaga convocada aquest dimecres al conjunt de l’Estat espanyol en contra de les reformes impulsades pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, segons dades del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Així, han seguit l’aturada el 33,84% dels 789 jutges i magistrats catalans. Les dades provisionals indicaven un seguiment del 22% però amb les dades definitives fins a les 14.30 hores aquest ha estat de més del 33%. Per territoris, han comunicat que han fet vaga 189 jutges i jutgesses a la província de Barcelona.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here