Pere Navarro va presentar ahir a Esplugues, el manifest “Cap família sense llar, cap llar sense família”, acompanyat de l’alcaldessa de la localitat baixllobregatina, Pilar Díaz, i d’altres alcaldesses socialistes de l’Àrea Metropolitana. També va ser present a la reunió, la diputada del PSC, Eva Granados

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]companyat de les alcaldesses d’Esplugues, Santa Coloma de Gramenet, Badia del Vallès i Rubí, i de la diputada del Baix Llobregat, Eva Granados, el primer secretari i president del grup parlamentari del PSC, Pere Navarro, va presentar ahir el manifest “Cap família sense llar, cap llar sense família”.

Aquesta presentació va realitzar-se després d’una reunió en la que les alcaldesses dels diversos municipis, van plantejar la situació que es viu a les seves localitats en referència als desnonaments, i on es van posar en valor les accions que els ajuntaments duen a terme per gestionar des de la política de proximitat, les greus situacions que està patint la gent desnonada o pendent de desnonament.

Per això, la reunió es va celebrar a  a l’Oficina d’Habitatge i Servei de Mediació Hipotecaria de l’Ajuntament d’Esplugues, exemple del que es pot fer des dels ajuntaments, dins de les seves possibilitats, per mediar i ajudar a les persones que pateixen aquestes situacions.

El text presentat ahir, recull la postura del PSC contra els desnonaments, i s’hi desgranen propostes com la dació en pagament, que ofereixi a les persones afectades la possibilitat de liquidar la totalitat del deute quan no pot pagar la hipoteca; la necessitat d’aturar amb urgència els desnonaments fins que es reformi la llei, i la necessitat de reforçar els serveis públics de mediació que ofereixen els ajuntaments.

Durant la presentació, Navarro va voler posar en valor la “gran feina dels ajuntaments per lluitar contra els desnonaments, sobretot la gran tasca de les alcaldies del PSC” i va posar especial èmfasi en la necessitat de que “des dels serveis socials municipals, es cobreixin les necessitats de la gent que es troba en aquesta situació”. El dirigent socialista va lloar la bona feina de les oficines de mediació dels ajuntaments -com és el cas de la d’Esplugues, des d’on es va realitzar la roda de premsa-, però també “la gran labor social de les entitats que treballen de manera voluntària”.

El primer secretari del PSC també va valorar molt positivament “l’acceptació a tràmit de la ILP contra els desnonaments al Congrés, de la que el PSC ha estat impulsor entre moltes d’altres entitats catalanes” i va destacar les “400.000 singatures que s’han aportat des de Catalunya” a aquesta iniciativa legislativa popular.

Finalment, Navarro va declarar que “cal aprovar lleis que evitin el sobrenedeutament de les famílies, que regulin les actuacions de les entitats financeres, i que garanteixin l’assumpció de responsabilitats”.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here