El president de la Diputació de Barcelona, el baixllobregatí Salvador Esteve, va presidir les de Cervelló, Cornellà i Pallejà, en companyia dels alcaldes de les localitats, Jesús Arévalo (Cervelló), Antoni Balmón (Cornellà) i Ismael Àlvarez (Pallejà). També s’ha dut a terme la mesa de Castellví de Rosanes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’espai de diàleg i negociació entre la Diputació de Barcelona i les localitats, són les meses de concertació.

A les meses, es contrasten les necessitats i prioritats dels municipis que es distribueixen en diferents àmbits (creació i manteniment d’equipaments i infraestructures, reforçament de la solvència de les finances locals i garantia de la prestació adequada dels serveis locals) amb els criteris i recursos de la corporació. L’objectiu final és obtenir recursos tècnics, econòmics i materials de la Diputació de Barcelona.

La creació i manteniment d’equipaments i d’infraestructures és l’àmbit que han prioritzat la majoria dels ajuntaments, per destinar els diners que la Diputació de Barcelona posa a la seva disposició en el marc del Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”.

per exemple, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, ha sol·licitat a les meses de concertació de la Diputació una subvenció per a millores de sanejament, per complementar la xarxa de sanejament d’aigües residuals.

D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona posa a disposició dels governs locals aquest instrument que pretén donar resposta, de forma eficaç i ràpida, a les necessitats derivades del context de crisi econòmica. Amb els acords establerts a les meses de concertació, els ajuntaments poden garantir el manteniment i la prestació de serveis que tenen encomanats i que sense el suport de la Diputació no podrien dur a terme.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here