El ple del Consell Comarcal va aprovar aquesta setmana el decàleg per a l’eliminació de la violència masclista, a proposta de la Junta del Consell de les Dones

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el document es recorda que  la violència masclista és la que “s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat”.

Entre les mesures adoptades en el decàleg, destaca la demanda a les administracions perquè les politiques de dones i d’igualtat de gènere no es vegin afectades per les retallades, molt especialment en els programes de prevenció, en els serveis especialitzats.

Es requereix el compromís i la responsabilitat de les empreses de mitjans de comunicació perquè informin dels casos de violència masclista i es reivindica que es garanteixi la continuïtat dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a nivell local, les línies d’atenció telefònica, o altres recursos al servei de les dones en situació de violència masclista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here