L’Ajuntament de la ciutat ha volgut retre homenatge a l’actor més veterà de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]C[/dropcap]liment Castellví i Guash ha rebut la distinció de Fill Predilecte de Sant Boi, en reconeixement a la seva trajectòria, personal i professional, en el món de la interpretació.

Amb 96 anys, Climent Castellví és l’actor en actiu més vetarà de Catalunya. Nascut a Avinyonet del Penedès, ha viscut a Sant Boi gran part de la seva vida i hi ha desenvolupat el gruix de l’activitat social, cultural i teatral.

És membre del Col·lectiu Teatral Tripijoc, amb qui ha viscut l’etapa més brillant de la seva trajectòria artística per la quantitat d’obres i pel protagonisme en papers com el de Jesucrist en les representacions de “La Passió”. La concessió del títol honorífic destaca la “qualitat interpretativa indiscutible” i el “caràcter afable” d’aquest nou Fill Predilecte de Sant Boi.

L’Ajuntament va aprovar el seu nomenament el passat 17 de desembre de 2012 a proposta del col·lectiu teatral Tripijoc i amb el suport de la Coral Renaixença, el Consell de Càritas Arxiprestal, l’Associació Espanyola contra el Càncer de Sant Boi, el Consell Parroquial, el Patronat Llar de Sant Josep, la Cooperativa Agrària Santboiana i l’Associació de Veïns La Unió.

El consistori de la localitat concedeix tres tipus de distincions honorífiques per premiar mèrits excepcionals i trajectòries que mereixen la consideració i l’agraïment institucional: la Medalla d’Or, el Fill Predilecte i l’Amic de Sant Boi.

Fins al moment s’han concedit 10 Medalles d’Or, 12 títols de Fill Predilecte i 3 d’Amic de Sant Boi. Entre els fills predilectes de Sant Boi hi ha, per exemple, l’exjugador de rugbi Albert Malo, l’oncòleg Manel Esteller, la fundadora de l’Hospital de Sant Boi, Rosa Maria Palau, o el rector de la parròquia de Sant Baldiri, Mossèn Lluís Alonso.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here