Abrera reclama la construcció de la tercera escola de la localitat, un compromís adquirit fa anys que no s’ha dut a terme i manté a l’alumnat en barracons. Per la seva banda, la comunitat educativa de Sant Andreu de la Barca es va manifesta contra les retallades mentre Esplugues s’oposa al tancament de dues línies de P3

Abrera reivindica la seva tercera escola

Diverses AMPA de la localitat, així com representants de l’ajuntament abrerenc, es van reunir ahir a la seu del Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, amb representants de la Generalitat; per tal de tractar un tema que s’ha convertit des de fa anys en una reivindicació de la comunitat educactiva de la vila: la construcció i posada en marxa de la tercera escola d’Abrera.

La darrera en construir-se a Abrera, només va trigar 2‐3 anys en quedar petita i va ser ser durant aquell curs 2009‐2010, que el Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat va informar que Abrera necessitava una altre centre. La previsió era que la nova escola entrés en funcionament el curs següent. Provisionalment, es van habilitar uns mòduls al pati de l’escola de recent construcció, el CEIP Ernest Lluch i els equips docents van organitzar-se per compartir durant l’espera, tots el espais comuns.

Però el nou curs es va iniciar i no hi va haver cap avenç, i després es va produïr el canvi de govern a la Generalitat. L’edifici per a la nova escola, que estava inclòs als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, va deixar d’estar-ho i les obres no van començar mai. El CEIP Ernest Lluch ja es trobava en una situació a punt del col·lapse, a l’inici del curs 2011-2012. Malgrat la situació límit, el Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat ha manifestat en diverses ocasions que no hi ha pressupost per portar a terme el projecte de tercera escola a Abrera, i que hi ha d’altres municipis a la comarca que tenen prioritat.

Ara, després d’unes noves eleccions i de l’empitjorament de les condicions de l’alumnat cada curs que passa, la comunitat educativa d’Abrera no vol deixar passar un altre curs així, i amb el recolzament del consistori abrerenc, ahir es van mobilitzar per exigir solucions, i van reunir-se amb representants del Departament d’Ensenyament, per buscar una sortida a aquesta situació insostenible.

 Esplugues s’oposa al tancament de dues línies de P3

El passat dimecres el consistori espluguenc es va posicionar en defensa de l’escola pública del municipi.  Diversos grups polítics van presentar conjuntament una moció, per la via d’urgència, pel manteniment de l’oferta de línies de P3 pel curs 2013-2014.

Segons la moció, “sempre però especialment en el moment actual de crisi en el que ens trobem, cal fer una aposta inequívoca per l’educació de les generacions futures, tot garantint una escola pública i de qualitat”.

Però el Departament d’Ensenyament ha decidit que pel proper curs reduirà en dues línies de P3 l’oferta pública al municipi. Una decisió que segons els detractors, incrementarà la ràtio a les aules i dificultarà que les famílies no puguin triar aquella escola que desitgin pels seus fills i filles.

El passat dimarts la regidora d’educació, Mariber Pelaez, i l’Alcaldessa, Pilar Díaz, van tenir una trobada amb els directors de les escoles públiques d’Esplugues per analitzar la situació. Des del PSC Esplugues, el partit que governa a la localitat, creuen que aquesta no és la política educativa que necessita el municipi, i anuncien que s’oposaran a les pretensions de la Generalitat.

Demanen un replantejament de l’oferta de P3 pel proper curs, permetent així que els seus infants puguin gaudir de l’educació que els seus pares i mares volen per ells.

Sant Andreu de la Barca contra les retallades en educació

La comunitat educativa d’aquesta localitat baixllobregatina, va tornar a mostrar ahir el seu rebuig a les retallades.

Sota el lema “Per una escola pública de qualitat per a totes i tots”, més de 500 persones entre personal docent, pares i mares i alumnat, van sortir al carrer  en manifestació amb les samarretes grogues i van concentrar-se a la plaça Federico García Lorca, per mostrar el seu rebuig a les retallades de la Generalitat en l’àmbit de l’educació, i al projecte de LOMCE del ministre Wert.

Un cop a la plaça, van procedir a la lectura d’un Manifest en el que es van denunciar les retallades en el terreny de l’educació, tant de la Generalitat com del govern central, valorant com a especialment greu la precarització de les condicions laborals dels i les mestres i els efectes nocius que això té també sobre l’educació de l’alumnat.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here