Els actes d’aquesta festivitat es remunten al segle XVI i s’allargaran fins a finals del mes de març

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest cap de setmana Sant Vicenç dels Horts ha inaugurat els actes de celebració de la Setmana Santa d’enguany, on sota el títol “Passió x Setmana Santa 2013”, s’han programat un conjunt d’activitats i actes que commemoren aquesta festivitat.

El dissabte va tenir lloc una desfilada dels Armats de Sant Vicenç i la Cofradía 15+1, de l’Hospitalet de Llobregat i es va inaugurar una exposició inèdita sobre els elements més representatius de la Setmana Santa a Sant Vicenç.

La mostra, que es podrà visitar fins al 2 d’abril al Forn Romà, sota la Biblioteca Municipal Les Voltes, fa un recorregut històric a través de fotografies, vestuari i objectes diversos: s’hi pot veure des d’un dels passos de la Processó de Silenci, fins a vestes, timbals o un vestit dels estaferms, acompanyat de suport audiovisual. L’exposició està organitzada pel Cos de Portants del Sant Crist, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat.

D’aquesta forma es vol posar de relleu la importància de la tradició i la cultura popular vicentina, amb una sèrie d’activitats organitzades pel Cos de Portants del Sant Crist i la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

La Setmana Santa té una llarga i diversa tradició a Sant Vicenç dels Horts, que es remunta al segle XVI. Entre els seus actes, destaquen dos esdeveniments: l’Auto Sacramental que organitza el Cos de Portants del Sant Crist, l’única representació a Catalunya que encara es fa dins un centre de culte en actiu. De l’altra, la multitudinària processó de Dijous Sant, organitzada per la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

El programa d’activitats, que es pot descarregar des del web de l’Ajuntament, destaca la “visió integradora” de l’oferta d’actes, “aconseguint aglutinar diferents sensibilitats sota el marc d’una festivitat molt nostrada, que ens fa sentir orgullosos com a poble”, afirmen des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here