Actualment el programa ha començat a l’escola Marcel.li Moragas i al col.legi Sagrat Cor de la localitat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Bàsquet Gavà ha engegat el programa de promoció del bàsquet a les escoles amb un èxit total als dos centres on ha començat ja la proposta. Es tracta de l’escola Marcel·lí Moragas i el col·legi Sagrat Cor. A cada un dels centres s’han inscrit 40 nens i nenes de P4, P5, 1r i 2n i en el Moragas fins i tot de quart. Dels 80 infants inscrits, 33 son noies, un fet positiu i que cal destacar de cara a potenciar l’esport femení a la ciutat.

El programa s’ha posat en marxa -amb la col.laboració i la implicació de l’empresa STP GROUP Training, Technology, & Consulting- a través de l’AMPA en el cas del Marcel·lí Moragas i de la direcció de l’escola en el cas del Sagrat Cor. Amb tots dos el club ja ha signat un convenis de col·laboració que s’allargarà fins a finals de curs.

El CB Gavà va decidir posar en marxa el programa “Anem de Bàsquet”, conscient de les dificultats que representa per moltes famílies portar al nen o nena de l’escola al club. Per això es va decidir apropar el bàsquet d’una forma més fàcil i directa i anar a la pròpia escola a ensenyar aquest esport.

El projecte s’ha iniciat amb molta il·lusió que s’ha vist reforçada per la gran acollida que ha tingut en els dos centres on s’ha engegat. És per això que el club estudia la possibilitat d’ampliar el programa a d’altres escoles del municipi. “Anem de Bàsquet” es va començar a desenvolupar ja fa uns anys i fins ara sempre ha tingut bons resultats.

Enguany s’ha decidit donar-li un nou impuls i contribuir a que els nens i nenes facin esport i coneguin els valors educatius que comporta practicar-lo: valors com el companyerisme, el respecte, l’esforç, l’amistat i la solidaritat.

A l’escola Marcel·lí Moragas els nens i nenes era previst que entrenessin només els dimecres de 16:30 a 17:30, però s’ha obert un segon dia per tal de donar resposta a la demanda i així que cap infant es quedi sense practicar el bàsquet. Pel que fa al col·legi Sagrat Cor els entrenaments es fan els divendres de 17:00 a 18:00. Aquí no es fa necessari obrir un altre dia d’entrenament gràcies a les possibilitats d’espai del centre.

Els grups que s’han creat a cada centre tindran un seguiment per part del club i participaran al programa de trobades esportives organitzades per la Federació Catalana de Basquetbol. Així mateix, tindran l’oportunitat de participar en el torneig de mini bàsquet que se celebrarà al Centre Comercial Barnasud el proper 23 de març.

Els nens i nenes dels dos centres són entrenats per monitors del CB Gavà, tots ells entrenadors del club i en alguns casos també jugadors. En aquests entrenaments el protagonista principal són els jocs, a través d’ells s’ensenya les nocions bàsiques del bàsquet amb l’objectiu de fomentar aquest esport com element de millora dels hàbits saludables dels infants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here