L’Institut Català de les Dones participa en els Premis Recerca Jove amb el Premi Reginó al millor treball de recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls premis CIRIT (Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica), ara Premis de Recerca Jove, són uns dels premis amb més prestigi al nostre país i que valoren l’esperit científic, promotor del canvi i la innovació.

En el marc dels Premis Recerca Jove 2012, aquests premis inclouen el reconeixement per al centre d’educació secundària de Catalunya que hagi destacat per haver impulsat l’interès sobre les dones i les seves aportacions a la societat, i aquest és el premi Reginó.

El guardó consisteix en 2.500 € per al centre, que s’ha de destinar a l’adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o a equipament cientificodocent El nom del Premi reivindica la figura d’una de les primeres dones reconegudes pel seu treball científic. Reginó era una dona jueva de Barcelona a qui Pere III el Cerimoniós va autoritzar a practicar la medicina.

El suport a la investigació de les dones i sobre les dones i la creació d’ajuts específics per als projectes que promouen la igualtat material de dones i homes faciliten l’eliminació de les discriminacions envers les dones, afavoreixen la millora de la seva situació en el camp de la recerca i contribueixen al coneixement de la perspectiva de gènere.

El treball de recerca de secundària és un treball d’investigació que han de fer les i els alumnes de batxillerat, que equival a dos crèdits i representa el 10% de la qualificació final del batxillerat.

L’any 2010, el premi a la millor recerca va ser per un treball sobre l’obra de Dolors Monserdà, realitzat per dues alumnes de l’IES Les Marines, de Castelldefels. A la imatge titular podeu veure el moment del lliurament del premi a les dues germanes baixllobregatines, autores del treball guanyador d’aquell any.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here