És una iniciativa de tres fotògrafs de la ciutat que plantegen una mirada social a diferents espais de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Sala Raimon Llort, a la Biblioteca Central de Cornellà, acollirà demà a les 19.30 hores la inauguració de l’exposició “Cornellà Objectiu“, que es podrà visitar fins al 31 de març.

Es tracta d’una iniciativa de Carlos Molina, Marc Fernández i Víctor Garrido, que han impulsat tres projectes fotogràfics centrats en la ciutat.

“Com sempre diem, busquem una mirada Objectiva de Cornellà, el nostre Objectiu és la ciutat que ens ha vist crèixer. La nostra arma: l’Ojectiu de la nostra càmera”, afirmen els impulsors de “Cornellà Objectiu”.

És la seva primera exposició i inclou tres projectes fotogràfics: “El riu. Un espai ple de vida a conservar”, “La tasca dels esplais de Cornellà” i “Cornellà, Ciutat Dormitori”.

La primera part de l’exposició gira al voltant del riu Llobregat, l’entorn natural més proper al grup de fotògrafs. “El delta i el riu són llocs ecològicament fràgils i pel que sembla, per alguns són espais a conservar i per altres espais a transformar”, afirmen des de Cornellà Objectiu. A través de la exposició, es mostren les diferents cares del riu, donant importància a la seva conservació i als perills que l’amenacen.

L’exposició també proposa una reflexió sobre la tasca dels esplais de la ciutat, reflectint la quotidianietat de la vida dels esplais a Cornellà per tal que el visitant es faci una idea de conjunt per poder apreciar la seva importància.

La darrera part de l’exposició gira sobre com “el gris de l’asfalt ocupa l’espai urbà”. Les fotografies mostren blocs d’edificis deshabitats que no deixen passar la llum del sol, la desaparició de les zones verdes, la reducció d’espais d’oci, etc. És un document gràfic on els fotògrafs volen mostrar “la pèrdua d’ànima de les ciutats d’extrarradi per culpa de l’ambició d’uns quants”, tot esperant que serveixi com a punt d’inflexió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here