La crisi fa créixer per sobre dels 9 milions el nombre d’usuaris a les platges metropolitanes. Ahir es van iniciar les tasques de llaurat i garbellat dels 32 km del litoral barceloní perquè estiguin a punt per a les vacances de Setmana Santa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va iniciar ahir les feines de llaurat i garbellat dels 32 km de les platges de Barcelona amb l’objectiu de deixar-les llestes per a les vacances de Setmana Santa, data que marca l’inici de la temporada de platges.

El sector Delta del Llobregat, ocupa els dos terços d’aquesta zona de platges, i inclou les platges del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. S’hi conserven ecosistemes d’alt valor ecològic, amb dunes i vegetació autòctona, que en alguns punts estan catalogats com a Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i reben un tractament específic.

Les platges es netegen cada dia, durant tots els mesos de l’any. Tenir una sorra neta i amb bona qualitat sanitària és un objectiu prioritari. Per aconseguir-ho es realitzen analítiques periòdiques i s’hi fan diferents tipus d’actuacions. Ahir es va iniciar el  garbellat, la primera operació de preparació de la temporada. Tractors equipats amb arades fan un llaurat de tota la sorra amb l’objectiu de remoure-la en profunditat (50 cm.) i afavorir-ne el sanejament pel contacte amb l’aire i el sol.

Des de Castelldefels fins a Montgat, inclosa la ciutat de Barcelona, es preveu que el litoral de l’àrea metropolitana rebi més de 9 milions d’usuaris al llarg de la temporada i superi així, la xifra registrada l’any passat que ja va suposar un increment anual del 10%.

Segons l’AMB, aquest augment dels visitants és una conseqüència més de la crisi. Les platges de proximitat sovint acaben sent una bona alternativa per aquelles persones que no poden marxar de vacances.

La Platja del Prat

Amb una longitud de 5.790metres i separada de l’aeroport pel parc del Litoral, s’ha recuperat per a l’ús públic gràcies a la posada en funcionament de la depuradora, que ha eliminat les aportacions contaminants del riu.

Per altra banda, com la platja de Viladecans, conserva comunitats vegetals i animals pròpies dels sorrals costaners, amb presència d’espècies protegides com el corriol camanegre i el sargantaner petit.

La Platja de Viladecans

Amb una longitud de 2.700 metres, s’estén des de la desembocadura de l’estany del Remolar fins a la de l’estany de la Murtra. Es tracta d’una platja sense urbanitzar, acompanyada de dunes en tota la seva extensió i amb una extensa pineda litoral, de pi pinyer, al darrere.

Per altra banda, com la platja del Prat, conserva comunitats vegetals i animals pròpies dels sorrals costaners, amb presència d’espècies protegides com el corriol camanegre i el sargantaner petit.

La Platja de Gavà

Gavà disposa d’una zona costanera privilegiada amb platges de sorra fina -3.800 metres-, situades a uns quatre quilòmetres del nucli urbà del municipi.

Rere la platja, un sistema de dunes i camins recrea la imatge d’una platja mediterrània poc humanitzada. Una pineda litoral, de 400 metres d’amplada, incrementa el valor paisatgístic de l’espai.

La Platja de Castelldefels

De prop de cinc quilòmetres de llargada i sorra fina, està situada entre dos sistemes naturals clarament diferenciats: el delta del Llobregat i el massís del Garraf.

Castelldefels i la seva platja gaudeixen d’una llarga tradició turística com a destí de bany i vacances. El Club Nàutic, el Club Marítim i les diferents escoles de vela són una mostra de la vitalitat de les diferents activitats aquàtiques i nàutiques que s’hi desenvolupen.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here