“La crida del llibre de bambú” ja està disponible a les llibreries de la localitat i al web de l’editorial

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]esprés de l’èxit assolit amb “El cant de la mallerenga“, que transcorria a Sant Vicenç dels Horts, Joaquim Pastor proposa ara una novel·la ambientada a la Xina del segle III aC.

“La crida del llibre de bambú”, editada per l’editorial Bambú, se situa en temps de la dinastia Qin per explicar un relat d’aventures adreçat a nois i noies a partir d’onze anys.

L’obra està protagonitzat per un noi d’onze anys, Lu Xun, que no va a l’escola i viu amb el seu avi, pastor i cal·lígraf, que li fa de mestre i li transmet l’amor per la lectura i l’escriptura. Però la vida plàcida de l’un i l’altre queda estroncada quan l’avi és capturat pels soldats de l’emperador i obligat a treballar a la Gran Muralla Xinesa i Lu Xun haurà de vèncer multitud de perills per tornar-lo a veure.

Joaquim Pastor és llicenciat en filosofia i lletres, mestre i corrector de català. Ha escrit poemes, contes, novel·les històriques i de ficció i obres de teatre musicades per a nois i noies, entre les quals destaquen El miracle del flabiolGaudir de Gaudí i Les aventures de Pinotxo. És coautor del llibre Sant Vicenç dels Horts. Aproximació a l’estudi del medi natural i social (1987), amb què encetà la participació en la publicació de diversos treballs sobre la historia del municipi. L’any 1993, amb la narració La finestra, guanyà la segona edició per a adults del Concurs Literari Narcís Lunes i Boloix.

Al setembre de 2011 va publicar amb l’editorial Bambú “El cant de la mallerenga. La Guerra Civil amb ulls d’infant”, basada en records i vivències familiars del temps del conflicte armat (1936-39) i de la postguerra immediata.

La seva darrera obra ja es pot adquirir a les llibreries del municipi i a la pàgina web de l’editorial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here