A finals del mes de febrer, l’atur registrat al Baix Llobregat creix respecte el mes anterior en 326 persones( +0,4%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 17,1%, superant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità (ATM) i la del conjunt de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’Informe Mensual d’Atur Registrat al Baix Llobregat, de l’Observatori Comarcal, l’increment d’aquest mes de febrer en termes percentuals ha estat molt similar al que s’ha donat a l’ATM i al conjunt de l’àmbit català.

En termes interanuals però, la comarca surt pitjor posicionada. El nombre de persones registrades a les oficines supera en 3.904 persones la dada del mateix mes de l’any passat. L’increment de l’atur del mes de febrer s’ha donat tant entre els homes com entre les dones. Entre els homes ha pujat en 141 aturats i entre les dones en 185.

Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,6% davant el 15,9%).

Per edats, l’atur augmenta en tots els col·lectius però en termes proporcionals augmenta més entre les persones joves (també és el grup que més havia baixat l’atur en els mesos de novembre i desembre). L’atur registrat de les persones de més de 44 anys continua augmentant.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur puja entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector del comerç, la restauració i l’hoteleria. També s’ha incrementat en els serveis a la producció i a sanitat i serveis socials. El grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior també puja. Tot i això, en activitats com ara la indústria, la construcció i l’administració pública i l’educació, l’atur registrat ha baixat.

Els municipis amb més atur del Baix Llobregat, són Sant Vicenç dels Horts (21,1%), Sant Boi i Martorell. Aquests dos darrers municipis se situen en el percentatge del 19,8%. En canvi, Sant Just Desvern (10,4%) i Begues (10,9%) són les localitats amb la taxa d’atur més baixa.

Aquí trobareu el llistat complert dels municipis del Baix Llobregat:

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here