En els actes celebrats a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat, el pedagog Jaume Funes va definir la llei Wert com “avantdiluviana”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l psicòleg i educador Jaume Funes ha ofert diverses conferències sobre cap a on ha de caminar l’educació i els efectes que tindrà la llei que prepara el Govern central.

El cornellanenc Jaume Funes és psicòleg, educador i periodista. Bona part de la seva vida professional ha transcorregut dedicada al món dels adolescents i joves i a les seves dificultats socials. En el món de l’educació ha estat implicat en la renovació pedagògica, les escoles de la pedagogia activa, els centres de secundaria i els equips d’assessorament psicopedagògic. Durant un temps va ser el Defensor dels drets de la infància.

En el cas de Sant Vicenç dels Horts, la xerrada, que es celebrar dimarts passat, va ser convocada per la comunitat educativa de Sant Vicenç dels Horts. Ahir, Sant Feliu també va acollir una xerrada sobre la LOMCE a càrrec de Jaume Funes, organitzada per l’USLA, la comunitat educativa de Sant Feliu, CCOO i la USTEC, amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

Funes va considerar que la llei que impulsa el ministre Wert com a “avantdiluviana”, i va reivindicar una major implicació de les famílies en l’educació dels fills, ja que “pares i mares tenen discursos molt simplistes sobre l’escola”.

En declaracions a Ràdio Sant Vicenç, el psicòleg va declarar que el gran repte de l’eduació és la modernitat, “estem al segle XXI però a l’escola li costa molt canviar”. Per a Funes, no és una cosa beneficiosa que es canviin les lleis cada cop que hi ha un canvi de govern, però també va defensar que “si hi torna a haver un gorven mínimament progressista, haurà de canviar aquesta llei que està feta des de l’esgésia i els sectors conservadors, per mantenir el poder. Perquè aquesta LOMCE és avantdiluviana i classista”.

Per al pedagog baixllobregatí, el més raonable seria fer llei d’educació molt bàsiques, de mínims en els que tothom i estigués d’acord, i que el que pogués canviar en funció del govern, fos tan sols l’aplicació de certs criteris. En referència a la LOMCE, Funes va expressar el seu temor a que aquesta contribueixi a crear diferències cada cop més grans entre els estudiants, i a que fracturi encara més lasocietat.

“Abans, les desigualtats no es traduïen tant a l’escola, en canvi aquesta llei aguditza les desigualtats, fa que els que tenien més tinguin més, i els que tenien menys, encara tinguin menys; i això no ajudarà al que és clau a l’escola, que és la convivència”, va declarar.

 

Foto titular: Propietat de Ràdio Sant Vicenç

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here