L’Ajuntament del Prat estudiarà una taxa pels caixers automàtics de les entitats financeres que són a la via pública, proposta aprovada per unanimitat per totes les formacions amb representació al consistori, a la sessió ordinària del ple de dimecres passat. Un ple en el que l’avantrojecte de llei de remodelació del món local, també va ser protagonista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a proposta, presentada en forma de moció pel Partit Popular, reclama imposar una taxa que pot aportar una important quantitat de recaptació per a les arques municipals, i és perfectament compatible amb el marc legal vigent.

Aquesta recaptació extra, es destinaria a finalitats socials als propers exercicis pressupostaris.

Alguns grups van recolzar la moció amb un cert escepticisme, pel fet de que aquesta fos una proposta del grup popular. Rafael Duarte, regidor d’ICV-EUiA, el grup majoritari al Prat, hi va donar suport, tot animant al PP a continuar endavant en aquest “gir a l’esquerra” per poder aprovar al proper ple, “l’agument de l’IAE a les entitats bancàries, i també l’impost de societats a aquestes entitats. Perquè ja és hora que ls entitats bancàries que hem salvat amb els nostres diners, paguin alguna cosa a la societat”.

D’altra banda, el debat sobre el polèmic avantprojecte de llei de l’Executiu espanyol per remodelar els Ajuntaments es va traslladar al saló de plens, amb una moció presentada per la via d’urgència per part de l’equip de Govern municipal.

Segons l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, aquest avantprojecte “va en la direcció contrària del paper del municipalisme modern, que és atendre les necessitats de la ciutadania”. Per contra, en defensa de la remodelació, el portaveu del PP Antonio Gallego, va defensar que “hi ha ajuntaments -com el Prat- que són responsables amb les seves finançes, però n’hi ha d’altres que no, i per això cal més control”.

Per la seva banda, Juan Pedro Pérez, portaveu del PSC, va titllar aquesta iniciativa del PP com a “recentralitzadora” i Jordi Gili, portaveu de CiU, va defensar que l’avantprojecte “vulnera les atribucions que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya atorga als ajuntaments”.

La moció de rebuig a l’avantprojecte i de defensa del món local, va prosperar amb els vots a favor d’ICV-EUiA, PSC i CiU.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here