La formació baixllobregatina, a les portes de la seva Assemblea que es celebrarà el dissabte vinent, serà la primera gran organització d’ICV en canviar el format tradicional de lideratge, per una copresidència. Arnau Funes, el President sortint, i Candela López, regidora de Castelldefels i membre de l’anterior direcció comarcal, han fet equip i han presentat la seva candidatura

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]ijous passat, Arnau Funes, President sortint d’ICV del Baix Llobregat, va fer balanç d’aquests 4 anys de mandat, “en els que han passat moltes coses”. Funes va recordar que aquest període es va iniciar quan ICV encara formava part del govern de la Generalitat i que per tant, l’escenari ha canviat substancialment, tenint en compte, a més, l’empitjorament de les condicions de vida de la gent, a causa de la crisi i les retallades.

El també regidor de Cornellà, va voler posar en valor l’aposta que el govern d’esquerres va fer per el Baix Llobregat. “Durant els 23 anys de Pujol, el Baix Llobregat va estar oblidat. Gràcies als anys de governs progressistes, el Baix Llobregat va començar a rebre inversions i a ser tractat com correspon a una de les comarques més poblades de Catalunya. Però amb el retorn de CiU al govern, no només s’ha tornat a castigar durament a la nostra comarca -només cal mirar els pressupostos de la Generalitat- sinó que a més s’ha donat per entès que el Baix Llobregat és una comarca trinxable, on tot hi cap i on el territori no té cap valor. I el paradigma d’això és el que va passar amb Eurovegas”.

Precisament, Funes es va referir a les diverses lluites que s’estan duent o s’han dut a terme a la comarca i de les que ICV del Baix Llobregat ha participat o participa activament. Per el President comarcal d’ICV, la lluita contra Eurovegas va ser la demostració de que el Baix Llobregat està viu, és una comarca viva que continua tenint una gran capacitat de mobilització, que quan se sent atacada respon, i que compta amb organitzacions i agents socials molt actius”.

Funes també va fer referència al paper del Baix Llobregat i en especial d’ICV, a les diverses vagues generals i finalment, va destacar “la contribució d’ICV del Baix Llobregat a la recollida de firmes a favor de la ILP de la dació en pagament. Va ser gràcies a ICV i a d’altres agents socials, però sobretot gràcies a la gent del Baix Llobregat, que es van aconseguir tantes signatures”.

Pel que fa als resultats electorals d’ICV a la comarca, Funes es va mostrar molt satisfet del que ell va considerar la “consolidació del projecte d’ICV al Baix Llobregat”. El regidor de Cornellà va explicar que ICV és la 2ª força municipalista a la comarca i que cada contesa electoral que passa, el resultat d’ICV millora substancialment. “Això és gràcies principalment, a la gran tasca que fan els nostres regidors i regidores arreu del territori”, va declarar.

Parlant ja del futur, el President sortint d’ICV del Baix Llobregat va anunciar la voluntat de la comarca d’apostar per la copresidència, com a nova fórmula de lideratge.

Aquesta aposta per una presidència compartida del partit, es va votar fa unes setmanes a ICV, a nivell de tota Catalunya, i més del 80% dels vots van ser favorables a que a partir d’ara, un equip de 2 persones, on com a mínim una sigui una dona, lideressin l’organització. Dissabte, al Consell Nacional d’ICV, es va fer pública la voluntat de Joan Herrera i Dolors Camats, de presentar la seva candidatura a la copresidència nacional, de cara a la propera Assemblea Nacional d’ICV que es celebrarà a l’abril.

ICV del Baix Llobregat serà la primera gran organització del partit que aplicarà aquest acord, ja que celebra la seva Assemblea el proper dissabte 16 de març a Martorell. Així doncs, Funes, que ja havia fet pública la seva voluntat de presentar-se a la reelecció, es presenta fent equip amb la regidora de Castelldefels, Candela López.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here