Les Ampes asseguren que ja no poden fer front a més avançaments de diners en concepte d’aquestes ajudes. És el cas de les Ampes del Baix Llobregat, que viuen una situació especialment complicada

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]lgunes associacions de pares i mares fa tan sols unes setmanes que han rebut el pagament de les beques menjador corresponents al curs 2011-2012.

El retard acumulat ha condicionat el servei de moltes empreses i el funcionament de les mateixes associacions de pares i mares que ja no poden fer front a més avançaments per garantir l’accés al menjador escolar a tots els nens i nenes, i que en alguns casos han hagut de tancar.

És la situació que viuen les Ampes del Baix Llobregat, que en decalracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), han lamentat que des del departament d’Ensenyament no se solucioni un problema que dia a dia es va agreujant degut a la situació econòmica de moltes famílies.

A més, al mes de febrer la Junta General de FaPaC va consensuar un document amb reflexions, posicionament i recomanacions respecte l’aplicació de l’IVA a la prestació del servei escolar de menjador, casalet i extraescolars; en el que expressava el seu desacord amb la interpretació extremadament restrictiva que ha fet la Dirección General de Tributos, de la legislació sobre l’exempció de l’IVA.

A la FaPaC consideren que els serveis prestats pels monitors a les acollides de matí i tarda, al migdia durant l’àpat i a les activitats extraescolars són també de guàrdia i custòdia i, per tant, sota aquest concepte aquests serveis haurien d’estar també exempts de l’aplicació del IVA.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here