Aquesta trobada, que se celebra a la localitat baixllobregatina per segon any consecutiu, té la voluntat d’aplegar els municipis cirerers de la comarca, per lluitar plegats contra la mosca “Drosophila suzukii”, i de crear un grup format pels municipis implicats per a informar sobre la plaga als pagesos del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er segon any consecutiu Sant Climent de Llobregat ha organitzat una trobada de persones expertes i representants dels municipis cirerers del Baix Llobregat per a tractar sobre els efectes de la mosca “Drosophila suzukii” als seus conreus.

A la jornada s’hi donaven cita els alcaldes de Begues, Torrelles, Santa Coloma de Cervelló, El Papiol i Sant Climent, a més del director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Marià Morera.

Durant la seva intervenció Morera va presentar els resultats de l’evolució de la plaga conjuntament amb tècnics del Servei de Sanitat Vegetal del DAAM. D’aquesta manera es valorava molt positivament la campanya de 2012 durant la qual, l’actuació a través de fitosanitaris, trampes i atraients va permetre reduir notablement l’impacte d’aquesta mosca als conreus respecte a l’any anterior.

Donat que el comportament de la plaga de “Drosophila suzukii” és molt irregular, ja s’estan prenent mesures pel que fa a l’actual campanya de cireres.

Entre aquestes destaca la voluntat de crear un grup de treball al que s’apleguin els diferents municipis del Baix Llobregat on es conrea aquesta fruita, per tal de coordinar actuacions conjuntes i millorar la informació que es fa arribar als pagesos que s’hi dediquen. En aquest sentit, una de les primeres accions ja anunciades serà la realització de jornades formatives a les diferents poblacions implicades de la comarca.

El president de la Diputació de Barcelona va rebre dijous passat a un grup de representants climentons

Durant la trobada es van perfilar quines seran les principals inversions de la Diputació al municipi . El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, rebia aquest passat dijous 7 de març l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i al primer tinent d’alcalde del municipi, Miquel Torras, en el marc del treball que es desenvolupa entorn al Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”.

El pla de la corporació està destinat a oferir subvencions als municipis en àmbits com la creació i manteniment d’equipaments i infraestructures, el reforçament de la solvència de les finances locals i la garantia de la prestació adequada dels serveis locals. Durant la trobada, els representants climentons han tingut la possibilitat d’exposar les prioritats municipals en aquest sentit.

Concretament la vila treballa en dos projectes fonamentals com són la via cívica —el passeig annex a la carretera BV2003, que servirà per a unir a través d’un passeig a peu el municipi amb Viladecans— i el cobriment de la pista poliesportiva. De la mateixa manera, durant la trobada s’han exposat d’altres projectes d’interès per a Sant Climent de Llobregat la rehabilitació de les dependencies policials, la inversió en enllumenat públic per a incrementar la seva eficiència energètica i l’arranjament del carrer Moll i el seu entorn.

En finalitzar la reunió, l’alcalde de Sant Climent, Isidre Sierra, va voler destacar “l’important esforç envers els municipis més petits que està realitzant la Diputació en un moment difícil per als ajuntaments en general. Tenim plena confiança en que la corporació ens oferirà un suport cabdal per al desenvolupament d’alguns dels principals projectes que ens hem marcat com a fites d’aquesta legislatura”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here