La proposta preveu rebaixar de 3.807 a 3.141 les persones acomiadades per l’ERO de l’aerolínia. La decisió s’ha sotmès a votació de la plantilla del Prat i un cop aprovada la proposta, s’ha fet arribar l’acceptació al comitè intercentres de Madrid, que és qui s’ha reunit aquest migdia amb la companyia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a majoria del comitè d’empresa d’Iberia ha secundat l’acord amb la direcció que havia proposat el mediador designat pel Ministeri de Foment, Gregorio Tudela, i que preveu rebaixar de 3.807 a 3.141 les persones acomiadades per l’ERO de l’aerolínia, així com desconvocar la vaga entre els dies 18 i 22 de març, entre d’altres mesures.

Els sindicats UGT, CCOO, USO, Asetma, Sitcpla i CTA-Vol han signat aquest migdia al Ministeri de Foment el compromís, que la direcció d’IAG, la matriu d’Iberia, ja va subscriure diumenge passat. Per contra, els sindicats Stavla, Sepla i CTA-Terra no s’han sumat a l’acord i es reserven el dret a convocar noves vagues en les properes setmanes.

La decisió s’ha votat prèviament aquest matí al Prat en una assemblea de la UGT -sindicat que representa la majoria de la plantilla de la companyia a l’Aeroport de Barcelona-, i aquesta ha traslladat la seva acceptació al comitè intercentres a Madrid, per tal de donar pas a signar l’acord entre les parts, que ha significat la desconvocatòria de les noves vagues previstes

L’assemblea ha comptat amb la presència d’una setantena de persones, de les quals totes excepte una, han votat a favor d’acceptar l’acord.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here