En una assembla de caràcter extraordinari, el Centre va escollir com a presidenta a Conxita Sánchez, la primera dona que liderarà l’entitat després dels mandats de Jaume Codina i Carles Riba

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, entitat sense ànim de lucre i declarada d’Utilitat Pública per la seva tasca en la promoció dels valors culturals, naturals i socials de la comarca des dels vessants de la investigació, la reflexió, la conservació i la divulgació; va celebrar el passat divendres 8 de març, la seva assemblea anual de socis i sòcies.

Enguany es tractava d’una assemblea especial: era la primera que se celebrava a la nova seu del Centre d’Estudis i calia elegir la persona que ocuparia la presidència. I és que el fins ara president, en Carles Riba, ha deixat el càrrec després de 18 anys d’exercici. Riba ha deixat un Centre consolidat i alhora ple de reptes per afrontar el present i el futur.

L’assemblea, reunida en sessió extraordinària, va escollir com a presidenta a Conxita Sánchez, membre de l’anterior Junta, que va presentar un programa per al proper trienni en el que destacava la idea de continuïtat, per mantenir el perfil de l’associació i els seus objectius fundacionals i, alhora, la idea d’impuls, per tal d’engegar projectes adaptats als nous temps que ens ha tocat viure.

Conxita Sánchez havia presentat una candidatura acompanyada per molts dels companys i companyes de la Junta sortint -entre ells el mateix Riba que es manté a la Junta com a vocal-, i per noves incorporacions.

Es tracta d’un grup de persones que procedeixen de diversos municipis del Baix Llobregat i, en un cas, de l’Hospitalet.

Com és habitual, l’assemblea va acabar amb una xerrada, aquest any a càrrec de la politòloga Maria de la Fuente que, en el marc del Dia Internacional de les Dones, va dissertar sobre la importància de mantenir una mirada violeta sobre la història, l’economia, el territori i la participació.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here