Després del desnonament del seu pis, van recórrer a un jutjat mercantil de Barcelona per plantejar una qüestió al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Aquest, ha donat la raó a la família

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) contra els abusos de la normativa espanyola sobre execucions hipotecàries arriba després de la lluita de dos anys d’aquesta família de Martorell.

Després de ser desnonats, no es van resignar i van acudir a un jutjat mercantil de Barcelona per denunciar el que consideraven clàusules abusives de la llei hipotecària estatal. El magistrat va plantejar la qüestió al TJUE, que ara ha donat la raó a la família.

La Justícia europea ha declarat la llei hipotecària espanyola contrària al Dret Comunitari, fet que obligarà al Govern a proposar una profunda reforma legal, conforme als límits marcats pels magistrats europeus.

El Tribunal de Justícia de la UE ha dictaminat precisament contra la impossibilitat que un jutge pugui declarar abusiva una clàusula del contracte hipotecari i suspendre, almenys cautelarment, l’execució de l’habitatge. Aquesta és precisament una de les grans demandes dels moviments civils contra els desnonaments.

Aquest sistema que impossiblita l’actuació judicial, va contra la directiva europea de protecció del consumidor segons la UE.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here