A punt d’arribar al meridià del Març Gastronòmic 2013, una acció impulsada per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), ja s’han servit 2.000 menús oferts pels restauradors del Prat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l passat 1 de març es va donar el tret de sortida de les 4es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, el Març Gastronòmic, que duraran fins al proper 31 de març.

Ttot fa preveure que se superaran els 4.000 menús venuts en l’edició del 2012, ja que durant les 2 primeres setmanes d’aquestes jornades ja s’han venut més de 2.000 menús en els quals els protagonistes són els dos productes agroalimentaris estrella de la comarca del Baix Llobregat, el Pota Blava i la Carxofa Prat, productes que ofereixen un fet diferencial i qualitatiu respecte a altres jornades gastronòmiques, i que posseeixen Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Una rellevància especial també la genera el fet que hi ha un gran percentatge de públic provinent de diferents punts de la província de Barcelona, que desenvolupen un tipus de turisme de proximitat, aconseguint amb l’activitat gastronòmica posar en primer plànol els principals actius del Prat, que engloben els seus actius naturals i patrimonials.

En aquesta acció, promoguda i organitzada per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Prat i el Baix Llobregat (AGT), participen 23 restaurants de la ciutat del Prat, amb el patrocini d’Estrella Damm amb la seva cervesa Inedit i el suport de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat.

L’objectiu d’aquesta acció és promocionar la restauració local i l’àmplia oferta gastronòmica que s’hi desenvolupa, i durant la segona quinzena de març es podran continuar assaborint els menús especials que els 23 restauradors del Prat participants estan preparant per a l’ocasió.

Accions per consolidar les Jornades Gastronòmiques

Amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte concret del Març Gastronòmic i les accions que desenvolupa l’associació, des d’AGT s’ha convidat els representants dels diferents partits polítics a participar de les Jornades Gastronòmiques. Fins avui, han passat pel Prat Albert Rivera (Ciutadans), Joan Herrera (ICV) i Pere Navarro (PSC) i durant la segona quinzena han confirmat la seva presència Antoni Balmón (PSC) i Jordi Turull (CiU). Tots estan coneixent de primera mà l’aposta per la dinamització econòmica a través de la gastronomia i pels productes de proximitat.

Dins de les activitats organitzades en el març del Març Gastronòmic, el passat 2 de març, a la cuina del CC Sant Jordi-Ribera Baixa, es va organitzar la 2a Trobada de Blocaires Gastronòmics, després del bon acolliment de la primera edició. Es va tornar a comptar amb la col·laboració de Pratencs.cat i del col·lectiu Gastroblocaires, i aquest any la jornada va comptar amb la presència de la comunicadora gastronòmica Garbancita Cristina (@Garbancita), gran dinamitzadora de les xarxes socials.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here