Avui obre les portes la tercera biblioteca de Cornellà de Llobregat, que formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest cap de setmana obre portes la Biblioteca Sant Ildefons, que completa la xarxa urbana d’equipaments bibliotecaris del municipi, juntament amb la Biblioteca Central i la Biblioteca Marta.

La Biblioteca Sant Ildefons està situada en el Centre Cultural Sant Ildefons. Es tracta d’un equipament modern i funcional, amb una superfície de 1.739 metres quadrats distribuïts en dues plantes.

La Biblioteca Sant Ildefons està ubicada al barri que li dóna nom, exemple de la lluita social i veïnal dels anys seixanta i setanta. Per aquest motiu, disposa d’un fons especialitzat en moviments socials i societat civil.

La biblioteca en el seu conjunt ofereix un fons inicial de 21.600 documents, entre els quals hi ha 18.000 llibres i 3.600 documents audiovisuals. També té 87 subscripcions a diaris i revistes i estarà oberta al públic 33 hores a la setmana.

La nova biblioteca s’ha concebut per gaudir de la lectura de forma còmoda i fàcil per part dels usuaris. Així, en la planta baixa es poden trobar la sala infantil, el servei d’internet, la sala de lectura de premsa, revistes, còmics, DVD i CD, el servei de préstec centralitzat i l’accés a una sala polivalent.

En la planta soterrani es concentra tot el fons documental de llibres de coneixement i el fons de referència, concebuts per tenir espai de major tranquil·litat per a la consulta i l’estudi. Per a això, s’han creat un total de 140 punts de lectura.

A més de les activitats pròpies d’una biblioteca, actuarà com a eix de la vida cultural del barri amb activitats com a presentació de llibres, clubs de lectura, xerrades amb escriptors, exposicions, etc.

La biblioteca comparteix edifici amb l’Auditori i la Sala d’Actes, configurant el Centre Cultural Sant Ildefons. L’auditori està condicionat per donar cabuda a actuacions i representacions i té una capacitat per 220 persones.

Per a la posada en marxa de la nova biblioteca, la Diputació de Barcelona ha aportat 467.000 € en concepte d’adquisició de fons documentals i audiovisuals, així com d’equipament informàtic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here