La Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat obre portes

La Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat obre portes

Avui obre les portes la tercera biblioteca de Cornellà de Llobregat, que formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

Aquest cap de setmana obre portes la Biblioteca Sant Ildefons, que completa la xarxa urbana d’equipaments bibliotecaris del municipi, juntament amb la Biblioteca Central i la Biblioteca Marta.

La Biblioteca Sant Ildefons està situada en el Centre Cultural Sant Ildefons. Es tracta d’un equipament modern i funcional, amb una superfície de 1.739 metres quadrats distribuïts en dues plantes.

La Biblioteca Sant Ildefons està ubicada al barri que li dóna nom, exemple de la lluita social i veïnal dels anys seixanta i setanta. Per aquest motiu, disposa d’un fons especialitzat en moviments socials i societat civil.

La biblioteca en el seu conjunt ofereix un fons inicial de 21.600 documents, entre els quals hi ha 18.000 llibres i 3.600 documents audiovisuals. També té 87 subscripcions a diaris i revistes i estarà oberta al públic 33 hores a la setmana.

La nova biblioteca s’ha concebut per gaudir de la lectura de forma còmoda i fàcil per part dels usuaris. Així, en la planta baixa es poden trobar la sala infantil, el servei d’internet, la sala de lectura de premsa, revistes, còmics, DVD i CD, el servei de préstec centralitzat i l’accés a una sala polivalent.

En la planta soterrani es concentra tot el fons documental de llibres de coneixement i el fons de referència, concebuts per tenir espai de major tranquil·litat per a la consulta i l’estudi. Per a això, s’han creat un total de 140 punts de lectura.

A més de les activitats pròpies d’una biblioteca, actuarà com a eix de la vida cultural del barri amb activitats com a presentació de llibres, clubs de lectura, xerrades amb escriptors, exposicions, etc.

La biblioteca comparteix edifici amb l’Auditori i la Sala d’Actes, configurant el Centre Cultural Sant Ildefons. L’auditori està condicionat per donar cabuda a actuacions i representacions i té una capacitat per 220 persones.

Per a la posada en marxa de la nova biblioteca, la Diputació de Barcelona ha aportat 467.000 € en concepte d’adquisició de fons documentals i audiovisuals, així com d’equipament informàtic.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt