Aquest dimecres a la tarda s’inaugura a Sant Boi l’exposició “10 Mirades”, que després visitarà tots els municips del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]1[/dropcap]0 Mirades” és una exposició fotogràfica on diferents personatges representatius de la cultura, la política i l’esport contribueixen a generar una imatge positiva de la discapacitat aportant la seva visió artística a través d’una fotografia.

Eva Amaral, Pau Gasol, Pedro Delgado, el Pare Abat de Montserrat, Tomàs Molina, Carlos Batalla, Josep Maria Llop, Carme Chacón, Amparo García i el Mag Lari són les persones que han contribuït a l’exposició.

Emmarcada dins dels actes del 25è aniversari de CordiBaix, la Federació d’Associacions, Fundacions i Patronats de les Persones amb Discapacitat, Persones amb Trastorn Mental i/o Persones amb Intel.ligència Límit  del Baix Llobregat, l’exposició “10 Mirades” restarà 10 dies a cadascun dels municipis del Baix Llobregat durant un any.

El punt de partida serà Sant Boi,  a Can Massallera (C/ Mallorca, 30), on el dimecres el 20 de març a les 11.00 hores es farà l’acte d’inauguració obert al públic, amb la presència de Jaume Bosch, alcalde de la ciutat, Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i Manuel Ascanio, president de CordiBaix.

Es subhastarà una edició especial de les fotografies signada pels autors i la recaptació es destinarà al Projecte d’Inserció Laboral de CordiBaix “Bojos per la Feina”.

 25 anys treballant per millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat

“Avui dia, encara existeix un profund desconeixement d’allò que és i representa tenir una discapacitat o un trastorn mental, per aquest motiu ens trobem amb un terreny abonat als estereotips i als prejudicis”, afirmen des de CordiBaix.

L’estigma social és un greu problema a la societat actual, ja que predisposa a definir a les persones amb diversitat funcional com a incapaces per a desenvolupar-se a nivell social i/o laboral i això pot esdevenir tan perjudicial per a la integració d’aquestes persones a la societat com els mateixos efectes de la pròpia discapacitat.

Conscients d’això CordiBaix amb la col·laboració de diferents patrocinadors, realitza accions que ajuden a apropar a les institucions, agents socials i, a la ciutadania en general una concepció de les persones amb discapacitat com a persones amb capacitats.

La Federació vol plantejar la necessitat de reflexionar sobre la pròpia visió de la discapacitat i com aquesta pot esdevenir un potent generador d’oportunitats d’igualtat per a les persones amb diversitat funcional.

“Les persones amb diversitat funcional podran desenvolupar una vida amb qualitat i exercir tots els seus drets com a ciutadans, si les estructures socials, les normes i pràctiques del seu entorn més immediat, acompanyen aquest enfocament inclusiu davant de la discapacitat”, conclouen des de CordiBaix.

L’exposició “10 Mirades” és realitat gràcies a la col·laboració i implicació dels autors i autores de les fotografies i de diferents institucions i empreses col·laboradores com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Can Roldán, Fundación Grupo Sifu, AEBALL, Fòrum Empresarial del Baix Llobregat, Mutua Intercomarcal, Fundación Cares, Commo, Acede, Obra Social “la Caixa”, Junts ho podem fer i Fundación Mapfre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here