Els arbitres premiaran les bones accions durant els partits amb la targeta verda

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Consell Esportiu del Baix Llobregat ha iniciat el projecte “Baix Llobregat Juga Net”, que pretén fomentar els valors educatius a través de l’esport. Aquest programa està dirigit a totses les persones participants en els Jocs Escolars de la comarca. La proposta canvia el rol de l’arbitre, que premiarà les accions positives amb les noves “targetes verdes”, a banda de les seves altres funcions.

D’entrada, es van implantar aquestes iniciatives a Cornellà -el municipi promotor-, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi , Viladecans i Sant Feliu. En aquests municipis, l’arbitre ha ensenyat la nova targeta verda a jugadors que segueixin una sèrie de propostes de joc net: Reconèixer les faltes, ajudar el rival en ocasions adverses, ignorar les provocacions…

Actualment, el “Baix Llobregat Juga Net” està en etapa d’expansió. L’objectiu és que el equips de poblacions no incloses al programa experimental vegin com s’aplica el programa en altres municipis. Des de l’organització s’espera que, d’aquesta manera, es vegin implicats malgrat això no tingui un impacte en la classificació. Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei, Esplugues i Sant Esteve Sesrovires s’han sumat al projecte en aquesta etapa.

Aquests primers participants intentaran detectar les problemàtiques que puguin tenir aquestes mesures. L’objectiu d’aquesta temporada és perfeccionar el projecte pioner a Catalunya de cara a la campanya vinent. Si hi ha prou consens, s’aplicarà durant la temporada 2013/14 a les competicions escolars de la comarca.

En tots els casos, l’aplicació del programa es farà en els Jocs Escolars Comarcals (excepte Viladecans que ho farà a nivell local) però no tindrà incidència en la classificació comarcal i només ho farà a nivell local i intern en l’etapa de prova.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here