L’Agència per a la Innovació del Baix Llobregat, va presentar ahir al Citilab de Cornellà, la proposta de projecte d’emprenedoria corporativa 2013, de la mà d’una empresa constituïda i impulsada a través d’aquest projecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n la seva globalitat, aquest projecte d’emprenedoria corporativa ha ajudat a constituir i consolidar 16 projectes empresarials d’alt creixement durant l’any 2012, dels que la Plataforma de Serveis Integrals PSintegrals,  n’és un exemple gens menyspreable. Aquesta iniciativa compta amb el suport d’Innobaix i aplega a vuit empreses amb un volum de facturació anual superior als 70 milions d’euros.

Innobaix renova per aquest any el projecte d’emprenedoria corporativa per donar suport al naixement i desenvolupament de noves empreses de la comarca. Les intal·lacions del Citilab de Cornellà van servir com a marc per a la presentació del projecte d’emprenedoria corporativa 2013 que va comptar  amb la participació del president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera i el president d’Innobaix, Luís Bahamonde. L’acte també hva servir per presentar una de les iniciatives fruit dels projectes d’emprenedoria corporativa dut a terme en anys anteriors i que ha donat lloc a una empresa de serveis fruit de la unió de varies empreses.

PSIntegrals-Plataforma de Serveis Integrals es va constituir com a societat anònima el passat mes de gener però no ha estat fins ahir, que es va presentar als mitjans de comunicació en una trobada informal. Sergi López, Conseller Delegat de la PS-integrals, va ser l’encarregat de presentar l’empresa, i durant la seva presentació va voler  agrair el treball i els recursos tècnics, d’assessoria i acompanyament que ha posat al seu servei Innobaix, per poder fer possible la constitució d’aquest Plataforma. Sergi López va explicar que la finalitat del projecte d’unió de PIMES seria “agafar múscul financer i solvència tècnica per poder contrarestar a les grans empreses, i en aquest cas contrarestar vol dir anar al joc del mercat, pujar fort i tenir oportunitats per seguir navegant cap endavant”.

Per part d’Innobaix, Luís Bahamonde, va voler posar èmfasis en la necessitat de que les PIMES rebin el suport necessari perquè puguin avançar cap a l’ampliació dels seus mercats, segons Bahamonde “això passa perquè les petites i mitjanes empreses s’agrupin per fer front a les exigències del mercat i amb la Plataforma en trobem un bon exemple”.

Per la seva banda, el president del Consell, Joaquim Balsera, va voler remarcar que tenint en compte que “el nivell d’inversió de la Generalitat de Catalunya en el Baix Llobregat per la creació de noves empreses és zero” aquest tipus d’iniciatives en el teixit empresarial de la comarca és fonamental.

Balsera va posar l’accent en aquest punt i va destacar que “el Consell Comarcal no té competències en aquesta matèria i hem fet més que qui té les competències”. El president del Consell Comarcal va posar com a exemple els plans d’ocupació i va assegurar que el Consell i l’Àrea Metropolitana són les úniques administracions que han fet aquests tipus de plans a la nostra comarca. Balsera va destacar, doncs, que el Consell Comarcal, “a través d’Innobaix i d’altres accions, som la única administració, en unió amb els Ajuntaments, que estem actuant en aquesta matèria en el territori”.

El projecte d’emprenedoria corporativa pretén generar una plataforma entre les empreses i entitats associades a Innobaix, per fer néixer o desenvolupar empreses d’impacte en el territori en valor, facturació i en ocupació, i a la vegada generar networking entre les empreses participants i establir-hi vincles duradors. En el cas de l’empresa PS-Integrals presentada ahir, suposa la unió de Convi Sistemas der Seguridad, Ferrer Ojeda, Freematica Software Development, Net-Expres, Policlinic Domiciliary Care Services, Prevenció Informatitzada Aplicada, Senfo (Serveis Educació No Formal), i Advisual Global Communication.

Després de l’èxit de les primeres edicions del projecte, amb la constitució de diverses empreses i la consolidació de 16 nous projectes empresarials d’alt creixement, així com la participació d’una cinquantena d’empreses en les primeres dos edicions; des d’Innobaix han considerat oportú donar-hi continuïtat i, per tant, donar pas a la tercera edició del Projecte d’Emprenedoria Corporativa d’Innobaix, que es durà a terme durant aquest any 2013.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here