Un ‘showcooking’ és la gran novetat de la festa de la carxofa en aquesta localitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest cap de setmana, el diumenge 24 de març, arriba a Sant Boi la “14a Carxofada. Sant Boi degusta carxofes”.

El programa previst s’iniciarà a les 9 del matí, a la rambla de Rafael Casanova, i inclourà trobades de col·leccionistes de plaques de cava i puntaires; portes obertes al Museu; exhibicions de cuina, ball country i gintònics, i venda de carxofes, entre altres ofertes lúdiques. Un concert de música posarà el punt i final a la jornada festiva.

Tot i que les activitats s’aniran desenvolupant al llarg del dia, serà entre les 12 del migdia i les 5 de la tarda quan es podran degustar els plats preparats per 13 establiments de la ciutat, amb propostes gastronòmiques que tenen la carxofa com a ingredient principal: els restaurants Art ibèric, Blanc i Negre de l’Hotel El Castell, Cal Vitus, Diversus, Dolç i Salat, El llac, Escándalo Moncho’s, Il peccato di Cupido, La Lola, La superllesca, la taberna del Zarko i Marimorena, i la pastisseria Delícies d’en Joel.

El menú inclou 4 degustacions, postres i beguda amb un preu de 10€, si el tiquet es compra anticipadament, i de 12€, si es compra el mateix dia de la festa.

Com a novetat, enguany hi haurà un “showcooking” on el cuiner Pep Nogué farà una exhibició de les seves activitats culinàries. Tot seguint el fil d’altres edicions, tindran lloc la 4a Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava i la 7a Trobada de Puntaires La Unió amb el Concurs de Puntes de Coixí.

El dia es completarà amb una jornada de portes obertes al Museu (Can Barraquer, Termes Romanes i Torre de Benviure), el sorteix de la carxofada, l’actuació de Batukats de l’ala, l’exhibició i ball country, la mostra i tast de gintònics i el concert de final de festa amb el grup Riu.

Durant tota la durada de la festa, la Cooperativa Agrària i l’empresa Collita pròpia s’encarregaran de la venda de carxofes als visitants de la mostra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here