Durant tota la setmana l’alumnat dels centres escolars de la ciutat està participant en aquest cicle, que enguany arriba a la seva 5a edició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]es de dilluns 18 i fins demà divendres, CineBaix acull la 5a edició del cicle “Cinema i drets humans”, un cicle de cinema adreçat als centres escolars en que es projecten diferents pel·lícules que tenen una clara vocació pedagògica.

L’objectiu és sensibilitzar als infants i joves i crear un espai d’anàlisi i reflexió sobre els drets humans a través de la visió que en dóna el cinema. A més, com a novetat, enguany el cicle ha ampliat la seva oferta als alumnes de cicle inicial de primària.

La programació d’aquesta edició inclou cinc pel·lícules que acosten l’alumnat a diverses temàtiques relacionades amb els drets humans. Així, els i les estudiants de primària poden veure Animals UnitedFloquet de neu i Tierra, mentre que a secundària veuen Professor Lahzar i Katmandú, un espejo en el cielo.

L’alumnat treballa a classe la temàtica tractada a les pel·lícules a partir d’unes guies didàctiques que han estat elaborades per estudiants en pràctiques de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

Aquest curs 2012-2013, més de 3.800 estudiants de la ciutat hauran participat en el cicle, que s’organitza al desembre i al març.

Des de l’any 2008, l’Associació CineBaix, amb el suport de l’Ajuntament, organitza aquest cicle de cinema que proposa a les escoles dues cites cada curs, coincidint amb el final del primer i del segon trimestre. Així, aquest curs, més de 3.800 estudiants de la ciutat hauran participat en el cicle.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here