Ahir el grup d’ERC, contràriament a com havia actuat en l’anterior legislatura, va votar amb CiU contra les propostes de resolució presentades per PSC i ICV-EUiA, en les que es demanava que s’aturés el procés de privatització d’Aigües Ter-Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]”[/dropcap]Ens sembla incomprensible i escandalós que hi hagi un organisme propi de la Generalitat que digui que el concurs s’ha fet malament i que la Generalitat faci un recurs contra el seu propi organisme”, va declarar el líder del PSC, Pere Navarro, en registrar aquesta proposta de resolució, on s’instava a la Generalitat a evitar la “mercantilització” d’un bé públic com l’aigua, i s’exigia que la gestió de l’ATLL tornés a mans públiques i es desfés així la seva privatització.

Navarro, va recordar aleshores que, en el seu moment, el PSC va rebutjar la privatització d’ATLL i va considerar que operacions d’aquest tipus “haurien d’haver-se fet amb total transparència, que no hi ha hagut en aquest cas”. La proposta socialista, es va registrar l’endemà de l’anunci de la Generalitat de que recorreria per la via contenciós-administrativa la decisió del seu Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals (OARCC), que dóna la raó a Agbar davant d’Acciona.

En la mateixa línia, s’expressava la proposta de resolució del grup d’ICV-EUiA, en la que a més, també es parlava del subministrament d’aigua a la regió metropolitana de Barcelona. Les dues propostes es van votar ahir a la comissió de Territori i Sostenibilitat, i van ser rebutjades amb els vots en contra de CiU i ERC, i l’abstenció del PP. PSC, ICV-EUiA i Ciutadans, hi van votar favorablement. La CUP no era present a la comissió.

Tant el PSC com la coalició ecosocialista, van lamentar que el grup d’ERC “s’hagi alineat de nou amb CiU” i, en el sentit contrari de com havia actuat en l’anterior legislatura, hagi votat en contra de les propostes d’anul·lar la concessió del servei d’ATLL.

El diputat d’ICV-EUiA Salvador Milà, va assegurar que “no és veritat que si es paralitzés el procés de privatització i es tornés enrere es pugui perjudicar més a les finances de la Generalitat” -rebatent l’argument utilitzat per CiU i ERC-, i va denunciar que “la privatització d’ATLL suposa la pèrdua del control d’una estructura estratègica per Catalunya, com és la xarxa d’abastament d’aigua que afecta a la Regió metropolitana de Barcelona i a sis milions d’habitants i que, a més, suposa posar en mans privades un important patrimoni públic que ha estat pagat per totes les persones consumidores d’aigua i per moltes administracions locals”.

Per això, Milà va demanar reprovar el Govern i deixar sense efecte “de forma definitiva” el procés de privatització i reconstituir Aigües Ter Llobregat com a empresa pública ja que “és una estructura d’Estat de la que ja disposa Catalunya i és un recurs estratègic, l’accés al qual és un dret humà fonamental”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here