Ahir, la Comunitat Educativa de Martorell va reunir més de 300 persones en una manifestació en defensa d’una educació “pública i de qualitat”. Aquesta, se suma a les recents mobilitzacions contra les retallades en educació, de Cornellà i Sant Boi

La Comunitat Educativa de Martorell (CEM)- moviment assembleari que aglutina professionals de l’ensenyament, pares i mares i alumnes de tot l’àmbit educatiu de la població-, amb el recolzament de la Plataforma Moviment Social de Martorell, va reunir ahir a més de 300 persones, entre pares i mares, alumnat, professorat, etc; a la manifestació en defensa d’una educació publica i de qualitat.

La manifestació va arrencar a les 17h de davant del Centre Cultural, per finalitzar a la Plaça la Vila de la localitat, després de récorrer per diversos carrers de la població. Entre les reivindicacions de la CEM hi ha demanar més ajudes de menjador i material escolar per a les famílies que ho necessitin o garantir una ràtio de docents-alumnes adequada per evitar la massificació de les aules.

Segons la Plataforma, “l’educació es uns dels pilars fonamentals per poder superar l’actual crisi econòmica i social i les polítiques de retallades que està patint, fan que actualment no tinguem un ensenyament de qualitat i que garanteixi la igualtat d’oportunitats en accedir a l’educació publica”.

Per aquesta raó, per defensar aquests valors, la Plataforma i la CEM es van mobilitzar ahir, i es van comprometre a treballar “en la defensa, la millora i l’enfortiment de l’escola publica, fomentant la participació de tots els agents implicats en  la seva gestió diària, convidant a l’administració educativa a escoltar l’opinió de la societat per treballar conjuntament pel bé de l’ensenyament públic”.

Sant Boi també està en lluita contra les retallades educatives, que estan afectant de manera especialment directa, a aquest municipi baixllobregatí. La paralització per impagament de les obres de la nova escola Gaudí i la recent noticia de la supressió d’una de les dues línies de l’escola Parellada, han provocat la indignació de la comunitat educativa de la ciutat. Aquesta s’està mobilitzant a través de diferents vies en contra de l’atac que està patint l’ensenyament públic.

Una de les vies de mobilització que ha escollit la localitat, ha estat la de les xarxes socials. ICV Sant Boi ha impulsat una petició a la plataforma Change.org que ja està present a les diferents xarxes i que porta recollides més de 1000 signatures. En aquesta petició es demana a la Consellera d’Ensenyament que cessi les polítiques d’atac a l’ensenyament públic i que doni solucions a les problemàtiques que aquestes estan generant al nostre municipi.

Dissabte passat, tota la comunitat educativa de Sant Boi va organitzar la Diada de l’Educació pública al municipi, amb diferents activitats reivindicatives i lúdiques per a tota la família, que van tenir lloc a la Plaça de la Bòbila d’11 a 14 hores.

Cornellà, també es va viure una jornada reivindicativa dijous passat. La Comunitat Educativa de Cornellà va convocar a mobilitzar-se als agents socials de l’àmbit de l’educació i a la ciutadania en general, mnifestant-se de 17h a 17:30h, des dels diversos centres educatius de la localitat, fins a l’Ajuntament, per acabar amb una concentració de protesta contra les retallades en l’àmbit de l’educació, i en defensa d’una escola pública “de totes i tots”.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here